Jak snadno a levně vyčistit skvrny na koberci

S odolnými skvrnami na koberci vám pomůže jedlá soda a ocet
  |   zajímavost

Asi každému z nás už se někdy nad kobercem stala nehoda, která vyústila ve vylití kávy, vína či jiné sytě barevné tekutiny na jeho povrch, o jídle a domácích mazlíčcích ani nemluvě. Naštěstí ale existuje hned několik tipů a triků, jak se těchto odolných nečistot zbavit.  

K tomu, abyste se rychle a účinně zbavili skvrn na koberci, dokonce ani nepotřebujete drahé přípravky, bude vám totiž stačit to, co už nejspíše máte doma. Nejen, že tak ušetříte, některé čističe koberců se totiž mohou pořádně prodražit, ale vyhnete se použití potenciálně nebezpečných chemikálií.

Pokud jde o úklid našeho domova, řada z nás se spoléhá na ingredience přírodního původu, u kterých si můžeme být jisti, že nijak neublíží našemu zdraví, ani zdraví našich dětí či domácích mazlíčků.

Jednou z takových ingrediencí je i obyčejná jedlá soda, která nám zaručeně nijak neuškodí a zároveň je dostatečně silná na to, aby nás zbavila i těch nejodolnějších nečistot.

Jedlá soda a ocet

Skvrny na koberci je důležité nejdříve osušit pomocí papírové utěrky. Na lehčí skvrny můžete po jejich vysušení nasypat jedlou sodu, nechat ji na místě přes noc působit a druhý den ji vysát. Na některé odolnější skvrny to ale nemusí stačit. V případě skvrn, kterých se zkrátka nejde zbavit, je nutné vzít si na pomoc ocet.

Poté stačí na nečistotu, které se chcete zbavit, nalít trochu octa, nasypat sodu a nechat směs působit. Dále vezměte vlký hadřík a snažte se s jeho pomocí z koberce veškeré uvolněné nečistoty odstranit. Nakonec už jen nechte dané místo uschnout, vysajte z něj zbytky prášku a máte hotovo.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak předejít známkám stárnutí: Pomůže levný kuchyňský produkt.

Klíčová slova: