Jak vyčistit toaletu rychle a bez zbytečné námahy

Ušetřit čas při úklidu toalety vám mohou pomoci papírové utěrky
  |   zajímavost

Čištění toalety je jedním z těch nejméně oblíbených typů úklidu. Asi neexistuje nikdo, kdy by tento druh úklidu nechtěl mít za sebou co možná nejrychleji. Naštěstí existuje hned několik tipů, jak této činnosti věnovat jen několik minut.

Některé typy úklidu jsou zkrátka méně oblíbené než jiné. Někdo má raději vysávání než umývání nádobí, někdo to má přesně naopak. Čištění toalety ale nemá rád asi nikdo z nás. Naštěstí ale existuje léty prověřený způsob, jak s tímto typem úklidu strávit naprosté minimum času a zároveň toaletu zanechat jako novou. Záleží i na tom, jaký typ náčiní k úklidu použijete.

K tomu, abyste toaletu vyčistili během několika málo minut, vám budou stačit pouze gumové rukavice, jakýkoliv čistič toalety, čistič na různé typy povrchů a papírové utěrky. Nejdříve jen posprejujte sedátko, víko toalety a její vnější stranu čističem určeným k úklidu různých typů povrchů a setřete ho papírovými utěrkami. Použití papírových utěrek místo látkových hadříků vám ušetří spoustu času, nebudete je totiž po úklidu muset čistit.

Ještě více času vám ušetří použití vlhčených ubrousků na úklid. Nebudete totiž toaletu muset sprejovat čističem a můžete tak sedátko, víko i vnější část toaletní mísy otřít okamžitě.

Vyrobte si domácí čistič, ušetříte

Čistič na různé povrchy, který můžete použít i na sedátko a víko na toaletě, si dokonce můžete lehce vyrobit doma. Potřebujete k tomu jen láhev se sprejovým uzávěrem, 200 ml obyčejné vody a zhruba lžíci jaru na nádobí. Stačí jen smíchat vodu s jarem na nádobí a směs nalít do sprejové láhve.

Dalším krokem je čistič na toaletu. Nalijte ho přímo pod vnitřní okraj toaletní mísy. Čistič na toaletu je ideální nechat nějakou dobu působit a štětkou mezitím vyčistit vnitřek toalety. Štětku nemusíte nutně umývat zvlášť, stačí ji jen přidržet v míse v momentě, kdy spláchnete čistič na toaletu, který jste nechali působit po dobu několika minut.

Nakonec nechte opláchnutou štětku několik minut oschnout tak, že její hlavici přidržíte nad toaletní mísou, její střed umístíte pod záchodové prkénko a sklopíte ho. Tento způsob vám může měsíčně ušetřit desítky minut času.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak spolehlivě odstranit plíseň ze silikonového tmelu v koupelně.