Jak ze zdi jednoduše odstranit voskovky. Pomůže vám obyčejný fén

S odstraněním voskovek ze zdi vám pomůže fén a hadřík z mikrovláken
  |   zajímavost

Asi všichni rodiče už někdy přišli do pokoje svých dětí a našli na zdi jejich umělecké výtvory. Tato katastrofa lze naštěstí jednoduše zvrátit, aniž byste museli platit za vymalování pokoje. Stačí si jen vzít k ruce fén.

Rodiče naštěstí v dnešní době už sdílejí tipy a triky, jak se vypořádat s podobnými katastrofami, na sociální sítě, je tak poměrně jednoduché zjistit, jak se s takovými situacemi vypořádat. Jedna uživatelka TikToku na svém online profilu nedávno sdílela video, ve kterém svým sledujícím prozradila, jak jednoduše a téměř bez námahy odstranit ze zdi umělecká díla vytvořená za použití voskovek.

Neuvěřitelně vděčná jí byla matka od dvou dětí, které se rozhodly jí "zkrášlit" bílou stěnu v obýváku. Začmáraly na ní téměř veškeré volné místo a dokonce se ani nezdráhaly použít všechny barvy z balíčku, aby jejich umělecké dílo pořádně vyniklo.

Máma mladých Van Goghů vyzkoušela téměř vše, ale nic jí zbavit se voskové čmáranice nepomáhalo. Zkoušela zeď lehce navlhčit a setřít mopem, ale celou situaci ještě zhoršila. Naštěstí ale ještě před tím, než do bytu zavolala malíře, narazila na video, kde jedna z matek, která měla s tímto druhem katastrofy bohaté zkušenosti, prozradila, že klíčem k odstranění voskovek je teplo.

Patricia dokonce měla tak obrovskou důvěru ve svou tepelnou metodu odstranění voskovek, že na svou zeď voskovkami napsala „použijte teplo“, aby demonstrovala, jak je odstranit. Na začátku videa řekla, že všem rodičům mladých umělců postačí k odstranění jejich voskových maleb ze zdí pouhý mikrovláknový hadřík a obyčejný fén.

Poté ve videu celý postup názorně demonstrovala. Zapnutým fénem mířila na voskový nápis a zatímco voskovky na zdi zahřívala, začala je pomalu stírat hadříkem. Za několik vteřin už na zdi nic nezbylo.

V komentářích pod videem se objevily desítky děkovných vzkazů. Patricia nejspíše hned několik domácnostem ušetřila tisíce korun ročně.

„Tak tohle je ten nejlepší tip, který jsem kdy viděla,“ napsala pod příspěvek jedna z uživatelek.

„Právě jsi zachránila všechny moje zdi a většinu nábytku," okomentovala příspěvek další.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Ucpaný odpad: Jak ho jednoduše a levně odblokovat.