Jak zpevnit povolené paže: Zvládnete to i doma, bez kliků a činek

Se zpevněním paží vám pomůže mimo jiné i jeden jednoduchý cvik, který můžete provádět i při sledování televize
  |   zajímavost

Povolené paže jsou poměrně častým problémem, který trápí celou řadu z nás. V tričku s krátkými rukávy nám mohou pořádně snížit sebevědomí. Naštěstí je lze poměrně jednoduše zpevnit, a to i bez obávaných kliků.

Povolené paže jsou problémem zejména žen po přechodu a jsou z velké části způsobeny zpomalením metabolismu, které je s obdobím po menopauze úzce spojeno.

S přibývajícími léty se u žen také snižuje produkce testosteronu, což může přispívat k ukládání tukových zásob právě v oblasti paží, jak dokazují studie.

Kalorický deficit

K tomu, abyste se povolených paží zbavili, nestačí pouze několik jednoduchých cviků, je nutné je spojit s vyváženým jídelníčkem. Mimo posílení svalů v pažích, které nám pomohou je zpevnit, je totiž nutné také zbavit se přebytečného tuku, který je v nich uložený.

Nezbytné je hlídat si, zda nekonzumujeme více kalorií, než jich dokážeme spálit. To totiž vede k přibírání na váze, a tím pádem i ukládání dalších tukových zásob v oblasti paží. Naopak ideální je konzumovat o něco méně kalorií, než vydáme, což povede k pozvolnému spalování tukových zásob.

K tomu, abyste dosáhli kalorického deficitu, neboli konzumace nižšího množství kalorií, než kolik jich vydáte bez pocitu hladu, je nutné ve vašem jídelníčku omezit cukry a průmyslově zpracované potraviny na naprosté minimum. Ideální je do vašeho jídelníčku zahrnout vysoké množství ovoce, zeleniny, celozrnných výrobků a dalších potravin nabitých živinami.

Snídaně

Nikdy ale v rámci snahy o shození přebytečného tuku nepřeskakujte snídani. Tento krok totiž může vést k téměř neovladatelnému pocitu hladu později odpoledne. Vynechání snídaně tak často vede k přejídání se v druhé polovině dne.

Bílkoviny

Při plánování jídelníčku byste rozhodně neměli zapomínat ani na dostatečnou konzumaci bílkovin, které vám pomohou s tvorbou nových svalů a navíc vás zasytí na dlouhé hodiny.

Jednoduchý cvik s plechovkami

K tomu, abyste posílili ruce, se nepotřebujete ani trápit s kliky, ani kupovat speciální činky. Jako závaží vám poslouží buď menší balení rýže, plechovky nebo cokoliv jiného. Kreativitě se meze nekladou. 

Stačí jen uchopit závaží do obou rukou, postavit se tak, abyste měli nohy na šíři boků, natáhnout paže s závažím rovně do stran a začít s nimi pomalu kroužit dopředu a dozadu. Zpočátku stačí jen 10x na každou stranu, postupem času můžete počet opakování navyšovat. Stačí jen malé kruhy s dlaněmi směřujícími k zemi a poté cvik opakovat i s dlaněmi směřujícími ke stropu. Po celou dobu cviku dobu nezapomeňte zpevňovat střed těla, aby vás nebolela záda.

Zdroj: National Library of MedicineFemina

KAM DÁL: Silná imunita: Jaké běžné potraviny určitě přidat do jídelníčku?