Lesklé a zdravě vypadající vlasy: Pomůže vám správné mytí a péče

Lesklých a zdravě vypadajících vlasů dosáhnete jednoduše i s pomocí octa
  |   zajímavost

Toužíte po zdravě vypadající, lesklé hřívě? Dosáhnout toho můžete poměrně jednoduše, stačí jen při jejich umytí dodržovat speciální potup. Většina lidí totiž při mytí vlasů dělá jednu zásadní chybu. S leskem vlasů vám ale pomůže i jedna kuchyňská ingredience.

Na sociálních sítích se stala hitem uživatelka sociální sítě TikTok Audrey Victoria, jak na svém webu uvádí Express. Na svém online profilu na sociální síti totiž sdílela jednoduchý, ale účinný postup, jak dosáhnout lesklých kadeří.

K tomu, abyste tento postup provedli, navíc nepotřebujete žádné speciální přípravky, postačí vám ty, které už máte doma. Jde zkrátka jen o to, jak přesně dané přípravky aplikujete.

Řada lidí dělá totiž dělá podle Audrey při mytí vlasů jednu zásadní chybu. Většina z nás totiž jako první použije šampon a až poté kondicionér. Podle uživatelky sociální sítě to ale zkrátka není ten nejlepší postup. Podle Audrey je ideální tuto rutinu trochu pozměnit.

Se svými sledujícími sdílela, jak přesně při mytí svých kadeří postupuje.

Jak si umýt vlasy tak, aby byly lesklé?

Nejdříve je podle Audrey nutné vlasy u kořínků i po celé délce namočit tak, aby ani pramínek nezůstal suchý, dále je nutné se vyhnout okamžitému použití šamponu ke kořínkům vlasů a místo toho rovnou sáhnout po kondicionéru.

Do mokrých vlasů jako první vmasírujeme kondicionér od kořínků až po konečky vlasů a necháme ho na vlasech působit zhruba po dobu 10 minut. Teprve po uplynutí 10 minut a důkladném smytí kondicionéru z našich loken je čas na použití šamponu. Ideální je šampon použít pouze ke kořínkům našich vlasů, aby zbytečně nevysušoval jejich délky.

To ale ještě není konec, po vmasírování a napěnění šamponu dle vašeho výběru u vlasových kořínků a jeho smytí přichází na řadu další krok. Nakonec je totiž pro co nejlepší výsledek na vlasy nutné opět aplikovat kondicionér, tentokrát ale už jen na jejich délky, a kořínkům vlasů se zcela vyhnout.

Kondicionér nechte působit zhruba po dobu 2 minut a po uplynutí této doby ho z vlasů smyjte vlažnou vodou.

S leskem vlasů vám pomůže i ocet

Pokud chcete výsledný efekt ještě více zintenzivnit, nemusíte kupovat speciální vlasové oleje, pomůže vám k tomu totiž i obyčejný ocet, jak na svém webu uvádí Well and Good. Ideální je na vlasy použít jablečný ocet, nikdy ho ale na vaše kadeře nepoužívejte nezředěný, nadělali byste tak více škody než užitku.

V menší misce či sklenici smíchejte jablečný ocet a vodu v poměru 1:2 a spláchněte s ním umyté vlasy, poté už je neoplachujte.

Zdroj: Well and GoodExpress

KAM DÁL: S odstraněním plísně a řas na terase vám pomůže i obyčejný ocet.

Klíčová slova: