Jak si zesvětlit vlasy podomácku: Jde to a navíc ušetříte

Se zesvětlením vlasů vám pomůže mimo jiné i med, jablečný ocet a citron
  |   zajímavost

Spolu s měnící se barvou listí na stromech má celá řada žen náladu na změnu účesu. Ideální je střih i odbarvování nechat na profesionálech, to se ale může pořádně prodražit. Malých změn v barvě vlasů ale můžete dosáhnout i doma a navíc bez zbytečné chemie.

Nemusíte se bát, že skončíte s vysušenou slámou na hlavě. Domácí postupy na zesvětlení vlasů většinou zahrnují jen běžné kuchyňské ingredience, které vám v malých dávkách nijak neuškodí. Rozhodně po nich ale nemůžete chtít zesvětlení z tmavě hnědé na blond.

Pokud ale chcete pouze zvýraznit melír nebo vaši hřívu zesvětlit o jeden tón, jste tu správně.

Jablečný ocet

Tento druh octa umí mimo jiné vaše vlasy také zbavit usazených stylingových produktů, které je zbytečně zatěžují, a pomáhá také při odstranění nadbytečného mazu. Vždy je ale potřeba ho před použitím na vaše vlasy zředit s vodou.

Jablečným octem můžete vaše lokny také lehce zesvětlit. Stačí si jen pořídit láhev se sprejovým uzávěrem a naplnit ji jablečným octem a vodou v poměru 1:1. Směs nastříkejte na vlasy, nechte ji několik minut působit a poté ji smyjte. Tento postup je nutné opakovat dvakrát týdně, výsledky uvidíte zhruba za měsíc.

Med

Vaše vlasy může překvapivě zesvětlit i jedno oblíbené sladidlo, které má doma nejspíše každý z nás. Řeč je o včelím medu. Tuto lepivou kuchyňskou ingredienci můžete smíchat se skořicí a olivovým olejem, které blahodárně působí na pokožku hlavy, a udělat si zesvětlující a vyživující vlasový zábal.

Směs aplikujte na vlasy, nechte ji působit několik minut a poté vaši hřívu umyjte šamponem.

Citron

S oživením melírů nebo lehkým zesvětlením barvy vlasů vám pomůže mimo jiné také citron. S tímto ovocem ale musíte zacházet velmi opatrně, abyste si vlasy nepoškodili.

Citron totiž obsahuje kyselinu citronovou, vyhněte se proto aplikaci velkého množství citronové šťávy na vaše kadeře, mohla by je totiž vysušit.

Ideální je pouze nakapat několik kapek citronové šťávy do vašeho kondicionéru a použít ho tak, jak jste zvyklí. Tento způsob zesvětlení vlasů je skvělý zejména pro blondýnky.

Zdroj: Cosmopolitan

KAM DÁL: Trik, který vás může omladit až o 10 let. Jak si češete vlasy?

Klíčová slova:
med