Levná alternativa klimatizace: Stačí vám jen to, co už nejspíš máte doma

S ochlazením bytu či domu vám mohou pomoci i obyčejné ručníky
  |   zajímavost

V posledních dnech se v bytech a domech většiny z nás zkrátka nedá vydržet. Venkovní teploty totiž přes den dosahují svého maxima a sluneční paprsky spolu s teplem, které produkují, se prodírají i do našich pokojů. Naštěstí ale existuje hned několik tipů a triků, jak je lehce zchladit!

Ne každý z nás má doma klimatizaci, ve většině domácností ale můžete najít otočný větrák, je totiž mnohem levnější a také nás dokáže lehce ochladit. Dobrou zprávou je, že pokud máte doma větrák, tak se bez klimatizace lehce obejdete. Je totiž velmi jednoduché jeho chladivé účinky zintenzivnit.

Budete potřebovat pouze ručníky a studenou vodu. Stačí jen ručníky namočit ve studené vodě, lehce je vyždímat tak, aby nekapaly, a rozmístit je po bytě. Ideální je zavěsit je do vchodů do jednotlivých místností a dveře nezavírat.

Studená voda se bude z ručníků postupně odpařovat a ochlazovat okolní vzduch. Větrák nebo větráky poté zajistí, že bude tento studený vzduch proudit do všech koutů místnosti, a dokonce i do dalších místností v domě či bytě.

Důležité je pro tuto metodu ochlazení se v horkých letních použít čisté ručníky. Ty špinavé by vám totiž váš domov nepříjemně "provoněly".

Skvělým trikem je také na ručníky nakapat několik kapek esenciálního oleje dle výběru. Celý byt či dům vám bude nádherně vonět.

Pamatujte také na to, že na každý z ručníků musí svítit sluníčko, aby se z něj studená voda mohla vypařovat do okolí a ochlazovat tak okolní vzduch. V tomto případě také rozhodně platí, čím více, tím lépe. Čím více ručníků po domě na slunná místa rozvěsíte, tím více studené vody se bude odpařovat a vy se budete cítit příjemněji.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Domácí čistič na okna: Levně, lehce a beze šmouh.

Klíčová slova: