S hubnutím vám pomůže i jedno štiplavé ovoce

Z ananasu si můžete připravit i lahodný šejk
  |   zajímavost

Pokud se marně snažíte zbavit několika přebytečných kil, ale zkrátka se vám to nedaří, nezoufejte. Některé zdravé potraviny vám totiž s hubnutím mohou pomoci mnohem více než jiné. Dokazuje to i jeden oblíbený druh ovoce.

Pokud hledáte něco chutného, co vám ale zároveň pomůže se snížením tělesné hmotnosti, zkuste ananas. Toto chutné sladké ovoce ve většině případů spolehlivě zažene vaši chuť na sladké, ale zároveň s ním s největší pravděpodobností nepřekročíte váš denní kalorický limit.

Ananas vám s hubnutím může pomoci hned několika způsoby.

Málo kalorií a sacharidů

Jednou z výhod ananasu je, že obsahuje opravdu malé množství kalorií a sacharidů, je tak ideální náhradou vašeho oblíbeného odpoledního dezertu. Jeho sladká příchuť totiž uspokojí vaše chuťové pohárky, ale zároveň se nemusíte bát, že by vám ananas zhatil snahu o štíhlou linii, právě naopak.

"Hubnoucí enzymy"

Toto oblíbené ovoce obsahuje mimo jiné i enzym bromelain, který pomáhá štěpit molekuly bílkovin v těle. Ananas nám tedy pomáhá s trávením bílkovin, ale zároveň nám i pomáhá zbavit se uložených tuků, jak dokazují studie.

Vysoký obsah vlákniny

Ananas obsahuje také obrovské množství vlákniny, která nejen podporuje správné zažívání, ale také nám pomáhá udržet si déle pocit sytosti. Snižuje tak pravděpodobnost, že za den zkonzumujeme více kalorií, než vydáme, a pomáhá nám tak s hubnutím, jak dokazují výzkumy.

Hydratace

Toto žluté štiplavé ovoce mimo jiné obsahuje i velké množství vody, podporuje tedy dostatečnou hydrataci, která je pro zdravé hubnutí stěžejní.

Obsahuje mangan

Ananas obsahuje také vysoké množství manganu, který našemu tělu pomáhá regulovat metabolismus sacharidů a tuků, jak dokazují studie. Podporuje tak hubnutí.

Ananas můžete pojídat jen tak, nakrájený na plátky, nebo si z něj udělat lahodný šejk. Dokonce si z ananasu můžete připravit i lahodný nápoj jako odměnu po cvičení. Stačí si jen připravit šejk obsahující jednu lžičku proteinového prášku dle vašeho výběru, několik kousků ananasu, kapku agáve sirupu a kokosové mléko.

Ananas vám pomůže s hubnutím a proteinový prášek s tvorbou svalů.

Zdroj: Health Shots

KAM DÁL: Jak jednoduše posílit imunitu: Pomůže vám lahodný nápoj.

Klíčová slova: