Úklid rychle a levně: Jak dokonale vyčistit staré pekáče?

K tomu, aby staré pekáče zářily čistotou, potřebujete jen jedlou sodu a vinný ocet
  |   zajímavost

K tomu, aby vaše staré mělké a hluboké pekáče vypadaly opět jako nové, nepotřebujete žádné drahé čističe ani speciální houbičky. Stačí vám k tomu jen dvě levné ingredience, které už nejspíš máte doma v kuchyni.

Některé skvrny na pekáčích nebo zapékacích miskách může být velmi těžké odstranit, zvlášť v případě, kdy se připečou na jejich povrch, časem se tak může stát, že jsou vaše pekáče a misky zašlé a od toho, aby zářily čistotou, mají hodně daleko.

Dokonce i v tomto případě ale není nic ztraceno a vše se dá během chvilky napravit.

Jedlá soda

Tento bílý prášek je jedním z nejlepších přírodních čisticích přípravků vůbec.

Jedlou sodu můžete použít na vyčištění matrace, k absorbování nepříjemných pachů v lednici, ale i v interiéru a v neposlední řadě i na dokonalé vyčištění odolných skvrn na nádobí.

Jak to udělat, prozradil pro web Express specialista na úklid Nick Drewe. Není to totiž jen tak, v tomto případě je lepší čisticí sílu jedlé sody zkombinovat s dalším přírodním čisticím přípravkem, který už nejspíše máte doma, jde o vinný ocet.

Jak na odolné skvrny

  1. Nejdříve si na rovný povrch připravte pekáč, který chcete vyčistit, a nasypte na něj jedlou sodu podle potřeby, prášek nechte několik minut působit.
  2. Poté na pekáč s jedlou sodou nalijte nezředěný ocet a nechte směs opět několik minut působit, záleží na tom, jak odolné je znečištění, kterého se chcete zbavit.
  3. Následně stačí pekáče jen opláchnout a umýt přípravkem na nádobí - bude zářit jako nový.

Je ideální celý proces pravidelně opakovat podle potřeby, aby se opět nestalo, že budou vaše zapékací misky a pekáče zašlé.

Při pravidelném čištění tohoto druhu nádobí octem a jedlou sodou můžete docílit dojmu, že každých několik měsíců kupujete nové, a to se vyplatí.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Dokonalé italské těstoviny: Stačí vám jen tři ingredience.

Klíčová slova: