Venčení psa v zimě může mít tragické následky. Jak jim lehce předejít?

V zimě je ideální s pejskem nechodit na pár dlouhých procházek, ale raději na více kratších. Zajistíte tak, že vám nenastydne
 

Neustále se snižující teploty ztěžují život nejen majitelům pejsků, ale hlavně jejich čtyřnohým miláčkům, kteří si z venku za studeného počasí mohou odnést vážné zdravotní komplikace. Většina pejsků by se měla venčit hned několikrát denně, což může být v zimě problém. Není to ale nemožné. Stačí se jen řídit několika ověřenými tipy a triky.

Není to tak, že by od určitých teplot už pejsci zkrátka nemohli chodit ven. Samozřejmě je nutné je venčit i v zimě. Pokud ale venkovní teploty klesnou pod 10 °C, stávají se procházky pro naše čtyřnohé mazlíčky mnohem nebezpečnějšími.

Jak můžeme naše pejsky udržet v teple a bezpečí?

Nejjednodušším tipem je pořídit jim nějaký typ venkovního oblečení určeného pro ně. Naši čtyřnozí kamarádi ale mohou mít s jeho nošením často velký problém, na to je dobré se připravit a obrnět se trpělivostí.

Pomáhá nový venkovní kabátek pro vašeho pejska nejdříve položit na zem, aby měl možnost ho prozkoumat. Pokud se mu stále nebude zamlouvat, může jeho názor změnit, pokud na něj umístíte nějaké ty pamlsky.

Procházky jedině ve dne

Snažte se vaše domácí mazlíčky venčit ve dne, kdy je největší pravněpodobnost, že pro ně bude okolní teplota snesitelná. Vyhýbejte se brzkým ranním a pozdním večerním hodinám.

Zvyšujete tak pravděpodobnost, že váš pejsek přečká zimní měsíce spokojeně a bez úhony.

Krátce a častěji

Ideální je také místo jedné nebo dvou dlouhých procházek vyrazit na mnohem kratší vycházky a mnohem častěji. Teplota pejsků se totiž sníží ihned v momentě, kdy v zimě vykročíte ze dveří. To samozřejmě není ten nejlepší stav, proto je tato metoda ideální.

Takto nemusí váš čtyřnohý kamarád strádat tím, že byste ho snad venčili málo, ale zároveň ani nenastydne.

Jak na péči po vycházce

Navlhnutí z deště nebo ze sněhu může kůži vašeho čtyřnohého kamaráda velmi iritovat. Je tedy velmi důležité ho hned po příchodu domů pořádně vysušit.

Postačí k tomu starší ručník a umístění pelíšku nedaleko topení. Pokud ale máte doma statečného pejska, můžete sáhnout i po fénu, v tom případě je ideální se spolehnout na týmovou práci a poprosit dalšího člena domácnosti, aby mu zakryl uši.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Ruský vesmírný pes Lajka zemřel neuvěřitelně krutou smrtí. Sověti o jeho osudu lhali.