Z motorové koloběžky vrtulníkem do nemocnice

Na místo přijeli nejrychleji hasiči.
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Chlapec se projížděl na motorové koloběžce, nakonec však nezvládl řízení a havaroval. Jeho zranění jsou tak závažná, že pro něj musel přiletět vrtulník rychlé záchranné služby. Mladý motorista má zraněnou hlavu.

Ve Statenicích na Praze-západ, konkrétně v ulici Pod Hájem, havaroval dvanáctiletý chlapec na motorové motorce. 

Událost byla původně hlášená jako srážka auta s dítětem, nakonec se však ukázalo, že chlapec spadl sám. Dvanáctiletý kluk se měl prohánět na motorové koloběžce po silnici, když spadl, úraz vypadal dost zle. Na místo vyrazila hasičská jednotka z Roztok, policie a samozřejmě chtěla vyrazit i záchranka. 

Jenže právě v tom okamžiku byla středočeská záchranka tak vytížená, že žádná sanitka prostě vyjet nemohla. Do vzduchu tak musel vzlétnout vrtulník LZS Kryštof 01 z nedalekého letiště. Vrtulník přistál na přilehlé louce u fotbalového hřiště. "Chlapec při pádu utrpěl povrchová zranění v oblasti hlavy," potvrdila tisková mluvčí  Petra Effenbergerová. "Spíše preventivně byl transportován do motolské nemocnice k dalšímu vyšetření," dodává Petra Effenbergerová.

Kolem motorových koloběžek panuje řada nejasností

Jde o drahou legraci (až 36 tisíc korun), která se nemusí vyplatit. Na tento typ vozítka nepotřebujete řidičák, ale neměli byste s ním jezdit po silnici. Vaše rychlost by neměla překročit 25 km/h, ale jinak to s koloběžkou vytáhnete v pohodě i přes 40 km/h!  Na tomto typu koloběžky je nutné mít na hlavě helmu a samozřejmě se vyvarovat pití alkoholu. Věkové omezení tady neexistuje.