Řidiči, styďte se! Zaklíněný muž hodiny trpěl, nikdo mu nepomohl

 

Lidská nevšímavost a neochota pomoci druhému je neuvěřitelná! Ve středu brzy ráno měl na Kolínsku nehodu sypač, jehož řidič zůstal zaklíněný ve zdemolované kabině. Kvůli četným zraněním několik hodin neuvěřitelně trpěl, nikdo z projíždějících řidičů mu nepomohl. 

Pomáhej bližnímu svému? Něco takové řidiči, kteří v noci a ráno projížděli okolo zdemolovaného sypače, rozhodně neznají. Nehoda mezi obcí Doubek a Hradešín se stala mezi druhou a třetí hodinou ranní, záchranáři se však k těžce zraněnému muži dostali až po půl sedmé poté, co dostali informaci od dispečera silničářů, že se jeden z jeho vozů už dlouho nehlásí. 

K místu události ihned vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů, a to z Říčan a Českého Brodu. "Po příjezdu k nehodě bylo zjištěno, že ve zcela zdemolované kabině je zaklíněný těžce zraněný řidič. Hasiči ho pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče pozemní posádky zdravotnické záchranné služby," popsal mluvčí hasičů Petr Svoboda. 

Vzhledem k rozsahu poranění byl na místo vyslán také vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel smutné na této nehodě je bezohlednost okolo jedoucích řidičů, kdy ani jeden z nich nezastavil, popřípadě nezavolal na tísňovou linku, aby nehodu oznámil. "Řidič byl v kabině zaklíněn několik hodin. Našel ho až dispečer podle signálu GPS, kdy se mu řidič nehlásil na vysílačce. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování," dodal Svoboda. 

Přitom stačilo například zvednout telefon a zavolat pomoc. Nic víc. Šofér to sám udělat nemohl, protože po nárazu do stromu utrpěl devastující zranění ruky, navíc byl podchlazený a ztratil hodně krve. Je neskutečné, že se na něj všichni projíždějící lidé doslova vykašlali. Podle Svobody ho přitom museli jasně vidět. Je to velmi smutné...