Řidič autobusu pod vlivem pervitinu. A růžový slon by nebyl?

Drogy mohou zabíjet.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Cestující z Kladna, kteří jezdí atobusem, už jsou zvyklí na ledacos. Přesto je překvapilo nadmíru podezřelé a nepříjemné chování řidiče. Šofér linky Praha-Kladno se totiž rozhodl zpříjemnit si cestu pervitinem. Je to běžné?

Řidič autobusu se choval poněkud podezřele a byl nepříjemný na některé cestující. Se zvláštním výrazem v obličeji klidně usedl za volant, ve kterém vezl hned několik lidí. 

"Cestující si stěžovali na podezřelé a nepříjemné chování řidiče na lince Praha-Kladno," potvrdila policejní mluvčí Jana Šteinerová. "Zastavili jsme ho v Kladně v Pražské ulici ve směru do ulice Vodárenské a provedli kontrolu. Muž bez problémů předložil potřebné doklady k řízení," popsala průběh zátahu Jana Šteinerová.

Pak policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce a testu na drogy. Druhá jmenovaná zkouška byla pozitivní. Konkrétně šlo o amfetamin, která je součástí pervitinu. V případu však zůstává několik otázek. Požil chlapík drogu těsně před jízdou? Byla to jeho běžná rutina, nebo to udělal poprvé? A hlavně: Je běžné, že řidiči autobusů berou drogy, protože jinak by náročnou a únavnou práci někdy i v noci možná vůbec nezvládali? 

V každém případě je jasné, že padesátičtyřletý "dáreček" si za volant autobusu jen tak nesedne. Momentálně je vyšetřován za obecné ohrožení pod vlivem návykové látky. Jak uvedl jeden z šokovaných obyvatel Kladna: "Už chybělo jen to, aby řekl něco ve stylu postupte si dále do vozu, teď nastupuje růžový slon." Na jednu stranu vtipné, na druhou to však mohlo skončit velkou tragédií.