Hudebník zemřel na komplikace po první dávce covidové vakcíny. Začalo to jako obyčejná bolest hlavy

První dávka vakcíny proti covidu způsobila u Matthewa Dibbla krvácení do mozku
 

U nadaného hudebníka se po očkování proti covidu objevily nečekané a fatální komplikace. Nejdříve pociťoval jen silnou bolest hlavy a brzy poté skončil na operačním sále. Bolesti se objevily krátce po podání jedné z vakcín.

Matthew Dibble (40) trpěl po první dávce covidové vakcíny AstraZeneca bolestí hlavy, která postupně zesilovala. Když už byla bolest tak silná, že začal mít obavy o své zdraví, tak si raději zašel na kontrolu do londýnské nemocnice St. Thomas' Hospital.

Řekli mu, ať si jde domů odpočinout

Lékařskou pomoc vyhledal dne 8. května, kdy jeho stav ještě nebyl tak vážný. Lékaři ho ale tehdy poslali zpět domů, aby si „odpočinul“.

Bolest hlavy ale neustávala a ani se nezmírnila, o pouhé dva dny později se proto do nemocnice vrátil a skončil na operačním sále.

Lékaři se snažili snížit otok, který se mu vytvořil na mozku. Bohužel Matthewa ale už zachránit nedokázali. Tamní úřady po jeho smrti potvrdily, že začal pociťovat silné bolesti hlavy krátce poté, co obdržel koronavirovou vakcínu AstraZeneca.

„Vakcína vyvolala krvácení do mozku“ 

Podle asistenta tamního koronera Dr. Juliana Morrise bylo v jeho post mortem, neboli posmrtním dokumentu, uvedeno „vakcína vyvolala krvácení do mozku“, byl to jeden ze zmíněných faktorů, který přispěl k jeho náhlé smrti.

Jako primární příčinu smrti ale koroner uvedl herniaci mozku, ke které dochází, když se míšní mok, krev a mozková tkáň uvnitř lebky vychýlí ze své běžné pozice.

Jeho přátelé založili stránku, pomocí které se po Mattheowě smrti snažili vybrat určitou peněžní částku, s pomocí které chtějí profesionálně nahrát některé jeho skladby. Už se jim podařilo vybrat přes půl milionu korun.

Prozradili také, že pro něj byla hudba tak důležitá, že když byl v nemocnici, tak lidem, kteří tam byli s ním, sdělil, kde přesně mohou jeho skladby najít, aby v případě, že se s ním něco stane, neupadly v zapomnění.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Chronická bolest: Co ji způsobuje, jaké jsou její příznaky a jak se jí zbavit?

Klíčová slova: