Elvis Presley byl mafián a šla po něm FBI. Čemu všemu jsou lidé schopni uvěřit

Elvis Presley zemřel na infarkt ve věku 42 let. Tedy, říká se to...
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Odkaz krále rokenrolu je tak silný, že i dnes tisíce lidí věří, že je stále naživu a jeho smrt byla pouze fingovaná. Jeho náhrobek je však nekompromisní. U jeho jména najdete datum 16. srpna 1977. Nebo je to fejk a součást konspirace? Čemu všemu jsou schopni Elvisovi fanoušci důvěřovat?

Afroameričané mají jasno. Elvis Presley vykradl to nejlepší z černošského gospelu, blues a country, aby přišel na scénu se svými typickými tanečními kreacemi, hlubokým hlasem, kytarou a jedním hitem za druhým. 

Americký herec a hlavně zpěvák Elvis Presley je bezesporu nejvýznamnější postavou amerického rokenrolu, překonal desítky rekordů v návštěvnosti koncertů, ale také v prodeji desek. Král je však mrtev, tak tedy ať žije… Počkejte, konspirační teorie tvrdí něco jiného. Král ještě žije? 

Fešák na ústupu

Od rozvodu s Priscillou to šlo s Elvisem strmě dolů. Opustila ho žena i s dcerou, k tomu se přidala nadváha. Přeháněl to nejen s jídlem, ale také s prášky a možná i s drogami a alkoholem. Presley je už k nepoznání. Má jiný vzhled, jiný styl, ale stále vystupuje a plní stadiony a koncertní sály. Mezi lety 1969 až 1977 absolvuje neuvěřitelných 1 094 zcela vyprodaných koncertů. 

V úterý 16. srpna 1977 ho v koupelně jeho rozlehlého domu Graceland našla snoubenka Ginger Alden mrtvého údajně po srdečním infarktu. Mnozí spekulují, že šlo o předávkování. Proběhl pohřeb, z Gracelandu se stalo muzeum, které je druhým nejnavštěvovanějším domem v USA hned po Bílém domě, a začaly se rodit konspirační teorie jako houby po dešti. 

Elvis žije!

Asi nejodvážnější teorie hovoří o tom, že byl Elvis zapleten do mafiánského spiknutí, které vyšetřovala FBI. Musel fingovat svou smrt, aby unikl ohrožení, a v současnosti žije pod jinou identitou a v jiné zemi. 

Nejčastější varianta je celkem prostá. Enormní pozornost a sláva už byly královi rokenrolu na obtíž, a tak se rozhodl uklidit do ústraní. Jak jinak si zařídit klid, než se prohlásit za mrtvolu. V den úmrtí Elvise totiž údajně letěl z Memphisu podobně vypadající muž letadlem. Že by Elvis? Navíc na náhrobku je zkomolenina jeho prostředního jména, což má být záměrná chyba, jež fanouškům naznačuje, že Elvis stále žije. 

Elvis se však několikrát během svého života po životě prozradil. Dle několika zatvrzelých konspirátorů byl nafocen během svých 82. narozenin v Gracelandu, jak si povídá s ochrankou a nosí plnovous. Někteří ho dokonce našli v letištní scéně filmu Sám doma. 

Teorií je mnoho, pravdy na nich je však velmi málo. Kdo Elvise znal, většinou má o jeho smrti jasno. Jedna věc je ale jistá. Elvis Presley je hudebně a umělecky nesmrtelný. 

Zdroj: redakce, rozhlas.cz TIME.com

KAM DÁL: Opravdu zemřeli, nebo svoji smrt jen sehráli? Úmrtí umělců, banditů i panovníků jsou zahalena tajemstvím.