Vztah Elvise Presleyho a Priscilly by byl v dnešní době trestný

Elvis Aaron Presley je známý jako „král rokenrolu“
Zobrazit fotogalerii (2)
  |   osobnost

Ve věku 54 let zemřela jediná dcera rock'n'rollové legendy Elvise Presleyho Lisa Marie Presley. Dne 12. ledna to oznámila její matka Priscilla Presley. Pojí se s ní zajímavá historie. Slavní rodiče Lisy Marie měli komplikovaný vztah, který by byl v dnešní době dokonce trestný.

Priscilla potkala Elvise v roce 1959. V té době sloužil v armádě v Německu. Priscille se tehdy zalíbil i kvůli tomu, že s ním údajně byla velká zábava. „Náramně jsme se bavili, ať už jsme byli kdekoliv,“ prozradila Priscilla. Bylo jí tehdy pouhých 14 let a Elvisovi o deset let více.

Priscilla se později svěřila, že kvůli jejímu brzkému vztahu s nejžádanějším mužem světa, který jí záviděly miliony žen, ztratila část dětství. V dnešní době by tak jejich vztah byl kvůli Priscillině mladému věku nezákonný.

Elvis a Priscilla spolu postupně začali trávit více a více času. Priscilla se svěřila s tím, že s hvězdou rock'n'rollu trávila dokonce tolik času, že začala přemýšlet stejným způsobem jako on. Idol milionů fanoušků se své mladičké družce postupně začal svěřovat se svými pochybami, tajemstvími, ale i s frustracemi. Družka slavného zpěváka později prozradila, že pro ni vzhledem k jejímu věku nebylo vůbec jednoduché všemu, co jí Elvis říkal, porozumět, ale snažila se, jak nejlépe uměla.

Svěřil se jí i s tím, že jeho hereckými idoly jsou mimo jiné James Dean, Marlon Brando a Karl Malden.

Lisa Marie Presley

Mladý pár si řekl své "ano" až 1. května roku 1967 poté, co se Priscilla přestěhovala za Elvisem do Ameriky. Přesně za devět měsíců ode dne jejich svatby se jim narodila dcera Lisa Marie, která byla jejich jediným potomkem.

První roky svého života strávila Lisa Marie ve slavném sídle jejího otce v Memphisu, v Gracelandu. Elvis se snažil být Lise Marie co možná nejlepším otcem, obklopil ji domácími mazlíčky a dokonce po své dcerce pokřtil svůj soukromý tryskáč, který používal na cesty na své turné po Spojených státech.

Rozvod Elvise a Priscilly Presley

Vztah Priscilly a Elvise byl ale v následujících letech čím dál tím více komplikovaný.

Priscilla se ve vztahu s králem rock'n'rollu cítila zanedbaná. Elvis navíc Priscillu údajně několikrát podvedl. Sama Priscilla poté měla milostnou aféru se svým instruktorem karate Mikem Stonem. Dvojice se nakonec rozhodla, že se jejich manželství již nedá zachránit. V roce 1972 se rozvedla. Priscilla ale prozradila, že to nebylo kvůli tomu, že by Elvise nemilovala, údajně byl láskou jejího života.

Lise Marii byly tehdy pouhé 4 roky a rozvod rodičů ji hluboce zasáhl. Se svým otcem ale dokonce ani po rozvodu neztratila kontakt. Pravidelně ho o prázdninách jezdila navštěvovat do jejich kdysi společného domova Gracelandu.

Zdroj: HistoryTodayPeopleBBC

KAM DÁL: Mozková mlha: Potíže s chronickou únavou zažene meditace i kreativita.

Klíčová slova: