Babišova komunikace bez Prchalových notiček, peníze z EU k upevnění vládní moci a historik Okamura

Andrej Babiš tvrdí, že se o jeho osudu rozhodne 8. února
 

Chtěli byste se jednoho krásného dne probudit a žít v zemi bez střetů zájmů premiéra, kde je prezident slušný a činorodý člověk a kde je zakázána strana, co má na svědomí miliony lidských životů? No, možná si ve své fantazii dokonalý svět vytvořit můžete. Realitu ale berme aspoň občas  S NADHLEDEM, jinak bychom se z toho všeho zbláznili.

  • (Ne)šťastný Tomio Okamura se zase pustil do komentování české historie. A zase to dopadlo špatně. Na svátek Jana Husa si na svůj facebookový profil napsal: „Jan Hus byl 6. července zavražděn a upálen prostě proto, že se odmítal podřídit dogmatům, které diktovala tehdejší katolická církev a římská říše. Jan Hus byl velký český vlastenec. Spolupodílel se mimo jiné na tom, že třeba z Karlovy univerzity, kterou ovládali Němci a cizinci z celé Evropy, se stala v prvé řadě česká univerzita.“ Milý Tomio, pletete se. Dekret Kutnohorský krále Václava IV. neznamenal vítězství, ale naopak tragédii pro Karlovu univerzitu. Celá řada lidí (možná až 800) odešla na jiné evropské univerzity. Karel IV. by si vlasy rval hrůzou, z jeho chlouby se stala podprůměrná škola malého významu.
  • Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman učinil překvapivé rozhodnutí, když nepodal správní žalobu kvůli střetu zájmů Andreje Babiše ve věci ovlivňování médií z holdingu Agrofert. A hýkat najednou začaly potrefené husy, které se cítí být ve svém živlu. Například středočeská hejtmanka Pokorná Jermanová se nechala slyšet, že by se jí všichni ti, kteří kritizovali středočeské úředníky, kteří o nestřetu zájmů premiéra rozhodli, teď měli omluvit. Rozumíme tomu, že máte důvod k oslavám...
  • Maďarsko, Rumunsko a...Česká republika. Tři země, kde se rozkrádají unijní peníze a kde demokracie dostává pořádně na frak. Tvrdí to dokument německé televize ZDF z názvem Snadné podvádění – jak peníze EU mizí ve východní Evropě. Zajímavé je mimo jiné i vyjádření spoluautorky tohoto pořadu Britty Hilpert, že se sice krade všude, ale ve zmíněných zemích peníze z EU slouží k upevňování moci vlády. Přiznává, že ji opravdu velmi překvapilo, co všechno je ještě v Česku legální. No, tak jsme zase mezi elitou! Díky, pane premiére.
  • Slovinsko, Lotyšsko, Estonsko a Kypr nařídily na začátku týdne českým občanům povinnou čtrnáctidenní karanténu, pokud chtějí pobývat na jejich území. Kvůli stoupajícím číslům ohledně nově nakažených nemocí COVID-19 jsme přestali být "zelenou" zemí. Jednou z hlavních příčin je i fakt, že vláda (opět) podcenila situaci, zásahy znovu přišly až s křížkem po funuse. Diví se ale vůbec někdo? Vláda odborníků v praxi...
  • Zajímavé je, jak Andrej Babiš mění své názory. V březnu 2020 prohlásil: „Jako premiér samozřejmě osobně odpovídám za všechna krizová opatření!“ Ale během problémů na Karvinsku už však hlásí do světa: „Všechny rozhodnutí dělali epidemiologové a hygienici, nedělala je vláda.“ V tom aby se čert vyznal. Tak máme kompetentního premiéra, který dělá rozhodnutí, nebo nemáme? Nebo jen hledá obětního beránka, když se to hodí a Mára Prchal mu nestihne napsat správné notičky?
  • Komunistická mlátička Zdeněk Ondráček, který během revolučního dění v roce 1989 mlátil do bezbranných demonstrantů obuškem, dostal odznak policejního veterána. Samozřejmě se tím nezapomněl pochlubit na sociálních sítích. Ovšem poslanec KSČM si naběhl na vidle, protože ze sebe udělat spíš klauna než hrdinu. Za prvé tento chlapík nemá s policií nic společného. A za druhé tyto odznaky rozdává spolek Veterán Policie České republiky, který oproti svému názvu s policií nijak propleten není. Co asi zákonodárce dostane příště, řád Zlaté vařečky?
  • Prezident Miloš Zeman započal letní dovolenou. Naplánovanou ji má prý do konce července a měl by pobývat hlavně v Lánech, pár dní si chce zajet na Vysočinu, kde spoluvlastní nemovitost. Otázkou je, jestli hlava státu dovolenou nečerpá už několik měsíců. Z Lán prakticky nevystrkuje nos, na sociálních sítích je vidět pouze jeho tiskový mluvčí a jeho velemoudra. Povídá se, že v Lánech bylo vybudováno nejexkluzivnější sanatorium v České republice.

KAM DÁL: Zeman je soudem uznaný lhář, komunista Kaláb by snížil trest Horákové a policie na Vojtěchově ministerstvu.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.