Zemanova další ostuda, Mynářovo křupanství a jen hlupáci nevědí, že jsme díky Babišovi nejlepší

Mike Pompeo z Hradu prchal, až se mu za kočárem prášilo
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Kde jsou ty časy, kdy si americký prezident zašel s českou hlavou státu na pivko a pak za zábavou do Reduty. Dnes vrcholný představitel USA na Hradě pobude dvacet minut a rychlé prchá. Nikdo se mu nemůže divit, strašidelný zámek je lepší na pouti. Ten vám sice žádné sny nesplní, což se ale klidně může stát na středočeském hejtmanství. Tedy v případě, že jste úředník a ideálně kámoš paní Pokorné Jermanové. Dívat se na tyto události S NADHLEDEM je pak dost složité.

  • Zmar a další ostuda. Ministr zahraničí USA Mike Pompeo si na českého prezidenta naštěstí vyhradil pouze dvacet minut, jinak to mohlo dopadnout ještě hůře. Pompeo v Senátu přednesl projev, ve kterém varoval před vlivem Ruska a Číny. Od Miloše Zemana se pak na Hradě dozvěděl, že by bylo fajn Rusko a Čínu spojit. Pompeo byl předem varován a zřejmě čekal hodně. Ale tohle muselo předčit veškerá očekávání. Diví se ještě někdo, že ač se tím Zeman rád lživě chlubil, pozvánka do Bílého domu prostě přijít nemůže?
  • Chaos kolem nutnosti negativního testu při návštěvě Řecka definitivně utnul premiér Andrej Babiš. Se svým protějškem dali hlavy dohromady a alespoň na chvíli je nebezpečí testů pro české turisty zažehnáno. Otázkou je, na jak dlouho. Řecká strana zřejmě netuší, že my jsme v potírání nového typu koronaviru nejlepší, nejúspěšnější a celá Evropa se od nás učí. Nevědí to ani Slovinci, Norové, Estonci, Lotyši, Irové či Finové. Nevzdělanci, pan premiér by je měl poučit.
  • Pracovat ne středočeském hejtmanství je požehnání pro každého úředníka. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová je velice štědrá dáma, a tak rozdává z peněz daňových poplatníků, jak jen to jde. Někteří její blízcí spolupracovníci totiž dostávají k běžnému platu ještě prémie až do výše 85 tisíc korun. Zajímalo by vás, kdo tak tvrdě maká, že si zaslouží takové bonusy? Tak máte smůlu, je to tajné. Jeden z nich si dokonce po dobu dvou let přišel na 200 tisíc měsíčně, což je mimochodem více, než mají ministři. Takto vypadá novodobý Klondajk, zlatokopové jsou však v kvádrech a obírají běžné lidi.
  • Podle Vratislava Mynáře je reportérka České televize Nora Fridrichová "starší dáma". Takto ji hradní kancléř bez potřebné bezpečnostní prověrky označil v rozhovoru v Parlamentních listech a sám sebe tím pasoval do role křupana. V době, kdy se dostávají na veřejnost další jeho průšvihy (trable s Lánskou oborou apod.), je to vlastně jen jedna z mnoha kapek v moři trapnosti muže, který respektuje máloco. Pojem společenský bonton je mu zřejmě také vzdálený, čemuž se nelze divit. V našich krajích se věk ženy nekomentuje, je to nezdvořilé. Čekat ale od pana Mynáře náznak slušnosti by zřejmě bylo stejně naivní jako chtít od Číny uznání lidských práv a svobod.
  • Volby jsou za rohem a v SPD se rozjíždí další z mnoha dezinformačních kampaní. Radim Fiala na sociálních sítích sdílel video, ve kterém youtuber černé pleti přelézá přepážku v obchodě a sám si bere věci s tím, že se tak děje v Evropě. Tomio Okamura nezůstal pozadu a příspěvek šířil také. Pánové se jaksi "zapomněli" informovat o tom, že jde o video z roku 2017, je sehrané a navíc je natočeno v USA. A tohle je z Parlamentu...
  • Komunista Zdeněk Ondráček, který v roce 1989 mlátil demonstranty za svobodu, si myslí, že v běloruských protestech hrály "materiály" z České republiky. O jaké by mělo jít, však neprozradil. Na sociálních sítích navíc označil ministra zahraničí Petříčka za poskoka, na žádosti o informace reaguje pouze tím, že máme vše nechat na něm. A tak to zase ne! Být něco na něm, tak nás denně mlátí milicionáři, modlíme se k Putinovi a učíme se o všemocné moci Sovětského svazu. Proletáři všech zemí, polibte si...! 

KAM DÁL: Hejtman Půta: Zkřížil jsem cestu lidem, kteří mě chtěli z politiky uklidit. Byla to drsná zkušenost.