Bočková ve Zlaté labuti konkuruje Ryšce. V roli Markéty je excelentní

Barbora Bočková hraje Markétu skvěle
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Ve Zlaté labuti krystalizuje jeden herecký talent za druhým. To platí nejenom pro opěvovanou Ryšku, ale také pro krásnou Barboru Bočkovou, jejíž kariéra započala po boku Karla Rodena ve filmu Promlčeno. Ačkoliv je v její roli velkým přínosem její noblesa, je tady ještě něco, díky čemuž jí role Markéty sedí jako ulitá. Tipnete si, co to je? 

Zlatá labuť je seriál, který každým dalším dílem nabízí fascinující podívanou. Je pravda, že někteří diváci už dávno měli chuť seriál vypnout a odsuzovali dialogy, které se ani zbla neblíží dobové mluvě. Leč ti, kteří to nevypnuli, si teď zřejmě mnou ruce. Dostává se jim přehlídky strachu, tíže světové situace, boje o vlastní štěstí a také morálního dilematu a otázky, kam až je člověk ochotný zajít pro trochu lásky. Mezi herci v seriálu naprosto vyniká herečka Barbora Bočková, která možná byla pro mnohé dosud neznámou tváří.

Nový talent na obzoru?

Film Promlčeno vám možná utekl, na Netflixu šlo však o velký hit. Příběh o muži, který se po letech vrací na známá místa, aby zde zavřel dveře za minulostí – a ještě k tomu využije moderátorku noční show – je naprostá špička. Možná trochu neprávem zapadá v povědomí diváků, ale na ČSFD má úctyhodných 73 %. Právě zde získala Bočková jednu ze svých prvních velkých rolí. A evidentně to byla trefa do černého.

Barboře Bočkové je 33 let a zase tolik hereckých zkušeností za sebou nemá. Mimo zmíněného filmu se objevila v počinech Zátopek, Metanol nebo Liebe. Kromě toho jste ji mohli vidět v seriálech Chlap, Podezření, Případy 1. oddělení nebo Specialisté. Hrála také v Černých vdovách, letos se objeví i v Matematice zločinu.

S rolí Markéty neměla lehkou pozici

V divadle jde ale o ostřílenou herečku. Je členkou hereckého souboru Divadla na zábradlí od sezony 2018/2019. Věnovala se ale také moderní gymnastice, vystudovala Fakultu tělesné výchovy a sportu na Karlově univerzitě v oboru fyzioterapie. Právě během svého studia se však dostala k amatérskému divadlu a rozhodla se jít na DAMU.

S Markétou neměla vůbec lehkou startovní pozici. Přeci jen jde o ženu, která tak trochu brání vztahu Báry a Petra. To bývá obvykle pro herce složitá úloha, neboť jim to diváci dávají „sežrat“. Podobnou situaci už jsme viděli třeba u Tomáše Kluse v ZOO nebo Denisy Nesvačilové ve Slunečné. Té tehdy dokonce vyhrožovali násilím či znásilněním, pokud nenechá seriálové postavy Týny a Janka na pokoji.

Noblesa a respekt

Bočková má v sobě ale „něco navíc“. Skrývá v sobě takt, respekt a noblesu. To vše přenesla do role Markéty, která je sice smrtelně nemocná, stále však touží po svém Petrovi. Ačkoliv dobře ví, že on dávno miluje Báru, které bude v tomto sotva konkurovat. Jestli se někdy někdo narodil pro svou roli, je to právě tato herečka.

Jistě má před sebou velkou kariéru, kterou bude radost sledovat.

Zdroj: ČSFD, Instagram, TV Nova

KAM DÁL: První díl Ivety byl plný patosu, zbytečně dlouhých dialogů a zvláštního Karla Gotta.