Herec Děrgel na šikmé ploše. Odznak Vysočina bude plný překvapení

Hlavním tahákem seriálu je chemie mezi herci, kterou pocítíte i skrze televizní obrazovky
Zobrazit fotogalerii (8)
  |   zajímavost

Policejní tým z dechberoucí Vysočiny se znovu představí v nových dílech. Diváci si příběhy natolik oblíbili, že Nova začala letos na podzim natáčet třetí řadu. Pětice vyšetřovatelů se sice znovu představí v kulisách fantastické přírody, ale bude řešit jednu velmi nepříjemnou změnu – Vašek Kocián se dostane na šikmou plochu.

Televize Nova začala natáčet třetí řadu oblíbeného detektivního seriálu Odznak Vysočina. I tentokrát budou díly inspirovány skutečnými příběhy. Znovu se představí Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek i Patrik Děrgel. A znovu se mohou diváci těšit i na městečko Veselá na Vysočině! Asi vás nepřekvapí, že ve skutečnosti neexistuje. Seriál se natáčí v Ledči nad Sázavou. Dále se natáčelo v Lipnici nad Sázavou, Melechově, Koutech nebo ve Zbýšově.

Klišé není zajímavé, říká jeden z tvůrců

Vysočina je krásná, současně syrová a opravdová. Obecně tu lidé drží víc spolu. V Odznaku Vysočina nesledujeme jen policejní vyšetřování, soustředíme se i na vztahy postav a jejich soužití. Naše případy se týkají aktuálních společenských problémů, zajímají nás lidé a jak na ně jednotlivé kriminální kauzy dopadají, ale hlavně jak je společně řeší. Důležitá je naděje, že věci dobře dopadnou. Jak říká jedna z našich hlavních postav, kapitánka Dana Skálová, život přináší spoustu problémů, ale společně je dokážeme vyřešit,“ říká jeden z tvůrců seriálu Vratislav Šlajer.

„Klišé není zajímavé pro nás a nebylo by zajímavé ani pro diváky. Snažíme se takhle dívat nejen na naše hlavní postavy, ale i na témata, která řeší a vyšetřují. Fungování a nefungování rodiny, problémy s drogami, s exekucemi. Nechceme kázat nebo komentovat zásadní společenská témata, chceme spíš nabídnout trochu jiný úhel pohledu, než na který jsme zvyklí,“ říká Petr Koubek. Pro oba je seriál Odznak Vysočina srdcová záležitost. A stejně tak pro diváky. Už u Policie Modrava se Nova přesvědčila, že natáčet kriminálky jinde než v Praze je dobrá volba. Dává to tomu neodolatelný punc pohody, krásy a oddychu, navzdory těžkým a složitým příběhům i zápletkám.

Vašek Kocián se dostane na šikmou plochu

Třetí řada se oproti předchozím nebude vracet do minulosti, spojovací linkou bude naplňování osobních ambicí, a to dokonce i za cenu jednání na hraně zákona. „Diváci se můžou těšit i na soukromé linky vyšetřovatelů a můžu prozradit, že hlavní roli v nich tentokrát bude hrát Vašek Kocián v podání Patrika Děrgela, který se díky touze po uznání dostane na šikmou plochu,prozradila Iva K. Jestřábová, kreativní producentka TV Nova.

Patrik Děrgel už dříve říkal, že u postavy Vaška Kociána čerpá především ze svých vlastních zkušeností. Jednou z hlavních linek byl také vztah s otcem, což je jemu samotnému blízké. Složité situaci čelil i on sám. „Když mi byly tři, otec od nás odešel. Máma musela dělat tři práce, aby nás uživila. Bylo to těžký,“ řekl populární herec, kterého si někteří pamatují také ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Jak se oblíbené slovenské herečce Monice Hilmerové hraje v českém jazyce?Před hraním v cizím jazyce mám vždy respekt. Ať už to bylo ve filmech, kde jsem hovořila anglicky či německy, nebo když mluvím česky. Protože i když je čeština podobná slovenštině, je to přece jen jiný jazyk. Každým filmem, který jsem v ČR hrála v češtině, se učím a pracuju na ní,“ říká.

„Při natáčení Odznaku Vysočina jsem v práci na češtině pokračovala, absolvovala jsem znovu i lekce s lektorkou českého jazyka. Denně jsem se učila českou výslovnost a příprava na každý natáčecí den byla proto delší, než když hraju ve slovenštině a nemusím se na řeč soustředit,“ dodala. Jde jí to ovšem skvěle. Čeští diváci si ji velmi rychle oblíbili a bylo by bláhové nepředpokládat, že se brzy ukáže i v dalších českých projektech.

Datum premiéry zatím není známo, druhá série měla premiéru letos v březnu. Pro Novu seriál natáčí produkční společnost Bionaut. 

Zdroj: redakce, TV Nova, mediaguru.cz, ČSFD

KAM DÁL: Osada 2 vznikala, když si Kolečko přehazoval Vignerovou s Nesvačilovou. Je to vidět.