Ženě trvalo několik měsíců, než si všimla, že jejímu příteli chybí noha

Muž své družce prozradil, že se nakazil dětskou obrnou až po třech měsících vztahu
  |   zajímavost

Mladá žena posunula tvrzení „láska je slepá“ na zcela jinou úroveň. Několik měsíců si totiž nevšimla, že jejímu milému chybí jedna z dolních končetin. Na svém profilu na sociální síti vysvětlila, jak k tomu došlo.

Na sociální síti TikTok se objevilo video mladé ženy, které se stalo hitem internetu. Svým věrným fanouškům v něm totiž prozradila, co se jí stalo, když byla ještě náctiletou dívkou.

Tehdy si ověřila, že „láska je opravdu slepá“. Zamilovanost ji tenkrát zaslepila natolik, že si několik měsíců nevšimla, že její přítel nemá jednu nohu.

Svým příspěvkem se snažila všem mladým ženám ukázat, že být zaslepena láskou je zcela normální. Nemusí se cítit špatně, pokud přehlédnou některé varovné signály, které jejich partner vysílá, či podezřelé chování, které u něj zpozorují. Žena, která se svěřila se svým příběhem na sociální síti, si totiž dlouhé 3 měsíce nebyla vědoma toho, že jejímu příteli chybí jedna dolní končetina. A to je o poznání horší.

Jak se to mohlo stát?

Dívce bylo tehdy pouhých 17 let a svého partnera potkala na rodeu. Údajně šlo o pohledného, vysokého mladíka, který ji tehdy zcela okouzlil. Později si dvojice vyměnila telefonní čísla. Netrvalo dlouho a chodili spolu.

Byli od sebe naprosto neoddělitelní, trávili spolu téměř každý den. Byli prostě prakticky stále spolu. O to podivnější je, že si dívka jeho zřetelné anatomické vady nevšimla. 

Zpětně si mladá žena uvědomila, že signálů, které naznačovaly, že něco skrývá, vysílal více než dost. Údajně dokonce i v létě vždy nosil dlouhé kalhoty, někdy při chůzi lehce kulhal a bránil své přítelkyni chodit na jeho zápasy v basketbalu, aby nezjistila pravdu, za kterou se styděl.

Jednou se ale dlouze zahleděla na jejich společnou fotku a všimla si, že na ní něco nesedí. Poté ji ukázala svým přátelům, kteří jí potvrdili její podezření. Její přítel před ní skutečně několik dlouhých měsíců skrýval, že mu chybí noha.

Dětská obrna je virus, který negativně ovlivňuje převážně nervy v míše a v mozkovém kmeni. V její nejzávažnější formě může vyústit až v paralýzu jedné, nebo několika končetin. Může vést i k vážným potížím s dýcháním a v některých případech může být i fatální.

O několik týdnů později se ke všemu přiznal. Řekl jí, že je to důsledek dětské obrny, kterou prodělal.

Jde o velmi vzácné virové onemocnění, které může způsobit paralýzu, dokonce až úmrtí člověka, který se virem nakazí. U nás se naštěstí proti dětské obrně očkuje již od roku 1960. Očkování, které slouží jako prevence proti vzniku tohoto onemocnění, je pro děti povinné.

Příteli dívky se do přiznání jednoduše nechtělo. Měl za to, že nemusí vyzrazovat něco, o čem dívka při setkání nevěděla. Sledující mladé ženy příběh pobavil. Nemohli pochopit, jak jí něco takového mohlo uniknout.

„Přiznám se, že se mi ulevilo. Jednou jsem si totiž nevšiml, že dívka, s níž jsem se seznámil, má jen jednu ruku, a to mě objímala,“ napsal jeden z komentujících.

Zdroj: Daily Star, Mayo Clinic

KAM DÁL: Staří Egypťané se dožívali průměrně 34 let: Běžné zdravotní problémy byly rozsudkem smrti.

Klíčová slova: