Zelený džus jako náhrada doplňků stravy

Zelený džus vám pomůže dodat tělu potřebné vitamíny
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Zelený džus je v posledních letech populární přesnídávkou. Pravidelné pití tohoto nápoje má totiž celou řadu benefitů. Patří mezi ně mimo jiné hubnutí, posílení imunity, ale i snížení zánětu v těle.

Tento druh džusu ze zeleniny a ovoce je nesmírně oblíbený jak mezi celebritami, tak mezi obyčejnými smrtelníky.

Pod zeleným džusem si každý z nás představí něco trochu jiného. Jde jednoduše o druh šťávy připravené převážně ze zeleniny zelené barvy. K výrobě tohoto nápoje si tak můžete přichystat mimo jiné celer, kapustu, špenát, okurku, mátu, petržel a další.

Doporučuje se však, abyste k zelené zelenině dle svého výběru vždy přidali i nějaké ovoce, jinak si na výsledném nápoji s největší pravděpodobností moc nepochutnáte. Přidáním ovoce mu dodáte příjemnou, lehce nasládlou chuť.

Do zelené šťávy můžete přidat mimo jiné kiwi, citrony, pomeranče, grapefruity, jablka a další.

Ideální je, když si tento druh džusu připravíte doma. V případě, že se rozhodnete pro koupi jeho předpřipravené varianty, měli byste se ujistit, že neobsahuje přidaný cukr.

Posílení imunitního systému

Zelený džus s vysokým obsahem zeleniny obsahuje velké množství důležitých živin, které podporují správnou funkci imunitního systému.

Chcete-li tuto vlastnost zelené šťávy ještě více podpořit, přidejte do ní zázvor. Tento aromatický kořen má totiž silný protizánětlivý a antibakteriální účinek a pomůže vám v boji proti nemocem.

Zmírnění chronického zánětu v těle

Zelená šťáva má také výrazné protizánětlivé schopnosti, takže vás může zbavit chronického zánětu, případně ho může alespoň zmírnit. Listová zelenina, která je součástí většiny zelených šťáv, má totiž schopnost zmírňovat zánět, a snižovat tak riziko vzniku onemocnění srdce a dalších zdravotních problémů.

Zdravé trávení

Pravidelná konzumace tohoto nápoje navíc podporuje zdravé trávení, které je důležité pro celkový zdravotní stav.

Některé složky zelené šťávy v trávicím ústrojí fungují jako prebiotika podporující růst prospěšných bakterií žijících ve střevech.

Přírodní zdroj vitamínů

Zeleným džusem můžete nahradit celou řadu doplňků stravy. Je totiž jednoduchým a rychlým způsobem, jak tělu dodat potřebné vitamíny nezbytné pro jeho správné fungování.

Zdroj: Healthline, Just Made

KAM DÁL: Otok obličeje: Pomohou vám čajové sáčky i mast na hemoroidy.