Prevence vrásek: V zimních měsících je nutné péči o pleť změnit

V zimních měsících je ideální vyměnit lehké hydratační krémy za hutnější
  |   zajímavost

Řada lidí dělá tu chybu, že se o svoji pleť stará v podzimních a zimních měsících stejným způsobem jako v létě. To ale může vést k celé řadě problémů, mezi které patří vysušená pokožka a zvýšená tvorba vrásek.

Vzniku vrásek můžeme naštěstí dokonce i v podzimních či zimních měsících alespoň do určité míry zabránit. Na podzim a v zimě se mění nejen venkovní teplota, ale zároveň také klesá vlhkost okolního vzduchu. To vše může mít negativní dopad nejen na naši pleť na obličeji, ale také na kůži po celém těle.

Chladné počasí a nedostatek vlhkosti v okolním vzduchu totiž může naši pleť vysušovat, jak informuje RejuveMD. Na suché pleti jsou vrásky nejen mnohem více viditelné, ale také se snadněji tvoří. Je tedy načase vyměnit naši letní rutinu péče o pleť za tu zimní.

Nejdříve začne vysychat naše pokožka v oblasti rukou a také rtů. Kvůli poklesu okolní vlhkosti totiž není schopna zadržovat tolik vody jako přes jarní a letní měsíce. Nejúčinnějším postupem v boji proti suchosti kůže je nečekat, až nám pokožka vyschne, a na problémy spojené s tímto často velmi nepříjemným stavem se zaměřit na jeho prevenci.

Stačí jen dodržovat několik důležitých kroků, které by ve vaší zimní péči o pleť rozhodně neměly chybět.

Pravidelná hydratace

Asi tím nejdůležitějším krokem v naší péči o pleť v zimních měsících je pravidelná hydratace. Ideální je zaměřit se na hydratování naší pokožky hned poté, co ji umyjeme či vyčistíme, tedy v momentě, kdy je ještě vlhká. Hydratační krémy a oleje tak "uvězní" přebytečnou vodu v pletí a pomohou nám tak předejít jejímu vysoušení.

V zimních měsících je také ideální vyměnit náš běžný hydratační krém za jeho více hydratační a vyživující variantu, která zpravidla bývá o mnoho hutnější.

V létě řada z nás sází na lehké krémy, které naši pleť nezatěžují, v zimě je ale ideální spolehnout se na pravý opak, a to zejména v případě, pokud máte spíše sušší pleť.

Pravidelný peeling

Zapomínat bychom neměli ani na pravidelný peeling pleti, který nám pomůže zbavit se staré vrstvy odumřelé kůže a umožní tak hydratačním produktům, aby se do naší pleti lépe vstřebaly a podpořily tak jejich účinek.

Zvlhčovač vzduchu

Venku sice s nižší úrovní vlhkosti ve vzduchu příliš nezmůžeme, u nás doma ji ale můžeme poměrně jednoduše zvýšit pomocí zvlhčovače vzduchu, který nám pomůže předcházet vysoušení naší pokožky.

Zdroj: RejuveMDSilcskin

KAM DÁL: Jablka: Obyčejné ovoce s neobyčejnými zdravotními benefity. Připravte si z něj vitamínovou bombu.