Co přinesl uplynulý týden: Michal David, dejvický Koněv a nejhlubší jeskyně

 

Události aktuální, ale také rady, tipy či výlety klidně až do minulosti. To je týden na čtidoma.cz. Uplynulý týden přinesl hned několik zajímavých témat, která by byla škoda si nepřipomenout.

 

Nejenom o pionýru se rozpovídala hvězda naší pop music Michal David. Největším tématem je přesto neustálý a katastrofický požár v Amazonském pralese. Může za to člověk? 

Na Praze 6 je v posledních dnech hodně rudo kolem sochy maršála Koněva. Plachta pověšena, stržena, povešena, stržena a tak pořád dokola. Kromě toho z důležitých pozic mizí i Marta Semelová. Děkujeme, odejděte. 

Při toulkách historií jsme zabloudili pod gilotinu. Jeden z hlavních představitelů Velké francouzské revoluce totiž trošku zešílel. O koho šlo? Tragédie však neprobíhají jen v revolučních časech, ale také ve sportu. Někdy je lepší zmizet ve tmě. Třeba v těchto parcích… Archeologové zase slaví úspěch. Tentokrát u Jaroměře.

Nápad koupit Grónsko není zas tak ojedinělý. Znáte podobné případy z minulosti? Půlhodina není moc času, ale v nejkratší válce lidstva stačila k tomu, aby zemřelo 500 lidí. Česká republika má svoje světové nej. Jde o nejhlubší zatopenou jeskyni na světě. Víte, kde se nachází?

Říká vám něco Postoloprtský masakr? Jedná se o událost, na kterou rozhodně nemůžeme být hrdí. Praha není jenom most a hrad. Znáte krásná zákoutí pražských ostrovů? Roman Klemm je žijící legendou. Znáte ho? Nejsilnější pivo vás položí na zem. Nesmí se pít na ex a vyrobené je ve Skotsku. 

Klíčová slova:
dny