Žena zhubla téměř devadesát kilo, prý se ale cítí ještě hůř než předtím

Po zhubnutí většího množství kilogramů se můžete potýkat s povolenou kůží na těle
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Jedna z uživatelek sociální sítě zhubla téměř 90 kg. Své sledující šokovala nejen hmotností, kterou se jí podařilo shodit, ale také tím, jak se po své proměně cítila. Měla totiž mnohem menší sebevědomí než kdy předtím.

Fitness influencerka Jade Davis sdílela na sociální síti TikTok svou velkolepou proměnu. Sledujícím se pochlubila tím, že se jí podařilo zhubnout neuvěřitelných 89 kg. Většina z nich byla přesvědčena o tom, že se teď ve svém těle musí cítit mnohem lépe. To však bylo bohužel hodně daleko od pravdy. 

Jade se i přesto, že se jí podařilo shodit několik desítek kilogramů přebytečného tuku, cítila mnohem méně sebevědomě než před proměnou. Na svém profilu na sociální síti zveřejnila video, které zachycovalo její současnou postavu.

V příspěvku stála v posilovně jen v legínách a ve sportovní podprsence a ukazovala, co jí její proměna způsobila. Po zhubnutí necelých 90 kilo nadváhy jí totiž zůstala povislá kůže na břiše i rukou, která se nevrátila do původní podoby.

Jade přiznala, že měla ze zveřejnění toho, jak její postava vypadá, strach. Pod videem se ale objevila celá řada komentářů, které se ženu snažily podpořit. Někteří uživatelé sociální sítě jí připomněli, že její povislá kůže je „čestný odznak“ za to, jaké úsilí do své proměny vložila.

Jak se zbavit povolené kůže po ztrátě hmotnosti?

S povislou kůží po shození několika nadbytečných kilogramů se může setkat celá řada lidí. Po shození několika desítek kilogramů je tento nechtěný efekt hubnutí téměř jistý. Kůže na těle pak totiž není úměrná tomu, kolik vážíme, a zkrátka přebývá.

S tímto problémem může pomoci vybudování svalové hmoty, které do určité míry vyplní volné místo pod kůží. Tak můžete docílit toho, že vaše pokožka bude vypadat pevněji.

Povislé kůže se ale lze zbavit mimo jiné i pomocí jídelníčku. Důležité je v tomto případě především zařadit kolagen. Tuto látku můžeme najít ve vajíčkách, mase, rybách, vývaru i spirulině.

Pokud vám tyto nenáročné změny nepomohou, možná je na čase uvažovat o neinvazivních procedurách, které vám mohou pomoci kůži na těle znovu zpevnit. Poslední možností je operace.

 

@jadeslildiscovery Proud of posting this but little scared #caloriedeficit #weightlossprogress #weightlossjourney #weighin #weightlossmotivation #weightlosstips #weightlosschallenge #caloriecounting #caloriedeficitforweightloss #journey #health #gymmotivation #gymtok #lifestyle #gymgirl ##whatieatinaday #weightlossprogress #looseskin ♬ Lost in the wild - .

 

Zdroj: Health Shots, Daily Star

KAM DÁL: Co se děje s ženským tělem po čtyřicítce? Připravte se na zmenšování nervů a problémy se spánkem.