Česneková tinktura je na chřipku nejlepší. Recept je známý tisíce let, pomáhá také čistit cévy

Česnek kuchyňský patrně pochází ze střední Asie, kde vznikl z planého druhu Allium longicuspis
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Samozřejmě, že největší panika je momentálně kolem nového typu koronaviru. Pořád nám ale zůstává i obyčejná chřipka. Proti ní se dá naštěstí celkem účinně bojovat. Zkuste nasadit tibetskou očistnou kúru. Nehledejte v názvu nějaký exotický zázrak. Jde o starý, osvědčený česnek, který je nejstarším známým přírodním lékem. Jak si elixír připravit a co všechno dokáže léčit?

Akutní respirační choroby jsou strašákem v každé době, tím spíš v těchto dnech. Odlišit covid-19 od chřipky je jedna z důležitých věcí. Abyste chřipce předešli, určitě se vám hodí něco, díky čemu se jí ubráníte. 

Česnek byl posvátnou rostlinou

Tím zázrakem je "obyčejný" česnek. Jeho příznivé účinky znali už naši předkové a starobylé národy jej považovaly za posvátnou rostlinu. O česneku se všeobecně říká, že pochází z Mongolska, odkud se postupně rozšířil do Číny a dalších míst, ale i u nás roste několik druhů divokého česneku.

Česnek kuchyňský ale patrně pochází opravdu ze střední Asie, kde vznikl z planého druhu Allium longicuspis. Původní vlastí česneku je tedy zřejmě Mongolsko a Kirgizské stepi. Už Řekové a Římané ve starověku mu připisovali posilující účinky a dávali ho jíst svým vojákům na válečných výpravách. V české kuchyni je česnek nepostradatelným pro mnohé recepty a existují celé řady návodů, jak jej užívat proti různým chorobám.

 

Česnek kuchyňský, též česnek setý, je druh celosvětově známého koření z čeledi amarylkovitých. Z hlediska legislativy je možné označovat za český česnek pouze ten, který byl vypěstován v České republice, a to i ze zahraniční odrůdy.

Česnek umí bojovat i proti trombóze

A proč by česnek nemohl být tak zázračným lékem? Tak se podívejte, co vše obsahuje a na co působí. Česnek obsahuje glikosidně vázané silice, hormony, vitamíny A,B a E a C a další fytoncidně účinkující složky, je jedním z nejúčinnějších přírodních léků na ozdravení střevní flóry a proti infekčním neduhům.

Působí na vylučování trávicích šťáv a žluči, čímž zlepšuje chuť k jídlu, uklidňuje hladké svalstvo střev. Má příznivý vliv na dýchací ústrojí, na astma, bronchitidu, pneumonii i chronická onemocnění, reguluje bakterie v tlustém střevě, prokrvuje koronární cévy srdce a prohlubuje práci srdečního svalu. Navíc rozšiřuje cévy, chrání před trombózou a infarktem, snižuje krevní tlak.

Rostlina zatočí s viry i bakteriemi

Česnek sám o sobě povzbuzuje vlastní imunitní systém. Pomáhá při chřipce, proti střevním parazitům a bakteriím, nadýmání a střevním bolestem, vhodný je proti arterioskleróze. Použitelné jsou i mladé listy, které mají vliv na tvorbu krve a mají antibiotické účinky. Česnek bezesporu patří mezi nejlepší přírodní prostředky v prevenci arteriosklerózy. Dá se užívat vnitřně, jako kloktadlo i jako kapky do nosu.

Česnek čistí cévy a zlepšuje krevní tlak

Pokud máte potíže spojené s vyšším cholesterolem a cévami všeobecně, je česnek tou správnou volbou. Dokonce umí čistit organismus od vápenatých usazenin, čímž se při jeho užívání cévy krevního oběhu stávají pružnější. To zabraňuje vzniku vysokého krevního tlaku, infarktu, sklerózy a kdo trpí na takzvané hučení v hlavě, měl by jej také užívat. Říká se, že jeho pravidelné užívání zlepší i zrak a dokáže omladit organismus o 10 let.

Užívání česneku je problematické pro osoby trpící onemocněním žlučníku, tady to chce opatrnost a nejlépe postup konzultovat s lékařem. Pokud se rozhodnete vyrobit si tibetský elixír mládí, dbejte při nákupu česneku na jedno - kupujte český česnek a ne ten čínský.

Tibetský elixír mládí

Existuje starodávný recept na přípravu takzvaného tibetského elixíru mládí. Je to v podstatě česneková tinktura. Recept byl objeven v roce 1972 v Tibetu na hliněných deskách a byl přeložen do mnoha jazyků. Jeho původ se datuje do období 4000 až 5000 let před naším letopočtem. A jak tedy na to?

Česneková tinktura

Rozkrájejte nerezovým nožem 350 gramů očištěného česneku, pak jej roztlučte něčím dřevěným, nejlépe v hliněné nádobě. Je možné použít i nerezový strojek na mletí. Pak směs zalijte 200 gramy 80 až 90% lihu. Nádobu pevně uzavřete a uložte v temnu a chladu na dobu 10 dnů. Pak hmotu přes plátno proceďte, zbytek vymačkejte a získanou tekutinu slijte do lahvičky obsahu asi 250 gramů. Za dva až tři dny můžete začít s léčbou. Užívejte po kapkách a každou dávku zapijte mlékem, vždy po požití 50 gramů mléka, ne více.

Postup užívání:

Den        snídaně            oběd           večeře

1.          1 kapka            2 kapky        3 kapky
2.          4 kapky            5 kapek        6 kapek
3.          7 kapek            8 kapek        9 kapek
4.         10 kapek           11 kapek       12 kapek
5.         13 kapek           14 kapek       15 kapek
6.         15 kapek           14 kapek       13 kapek
7.         12 kapek           11 kapek       10 kapek
8.          9 kapek            8 kapek        7 kapek
9.          6 kapek            5 kapek        4 kapky
10.         3 kapky            2 kapky        1 kapka
11.        15 kapek           25 kapek       25 kapek
12.        25 kapek           25 kapek       25 kapek

Další dny pokračujte po 25 kapkách 2x denně až do využívání uvedené dávky léku. Léčbu můžete zopakovat až po minimálně pěti letech. Recept je opravdu starý tisíce let a jeho dávkování neměňte. Je osvědčené a spíše uberte počty kapek, pokud by vám tinktura nesedla.

Tinktura vyčistí tělo od vápenných usazenin

Při doporučeném užívání extrakt zbavuje tělo vápenných usazenin tuku, což má příznivý vliv na tlak a nemoci s tím spojené. Je tedy prevencí i proti mrtvici a infarktu a také zničí parazity, cizorodé bakterie a ochrání vaše tělo před útoky bakteriálních a virových infekcí a dokonce snižuje otoky.

Že je česnek zázrakem přírody, svědčí řada důkazů. Například časté používání česneku ve středomořské kuchyni může být důsledkem toho, proč třeba v Itálii či Španělsku se málo vyskytuje arteroskleróza. Česnek má pravděpodobně i protirakovinné účinky.

KAM DÁL: Primátor Hřib: Naučil jsem se řadu fíglů. Třeba jak nekontaminovat sám sebe.


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru