Jak se zbavit odolného tuku na problematických partiích

S formováním problematických partií vám pomůže mimo jiné i dostatečná hydratace
  |   zajímavost

Řada z nás se snaží zbavit několika přebytečných kil. Zatímco na některých partiích těla vidíme pokrok téměř okamžitě, jiné zůstávají zdánlivě beze změny. Mezi tyto problematické partie často patří břicho, hýždě, ale i stehna.

Pokud se snažíte zbavit se nadváhy a zformovat svou postavu, ale z některých partií uložené tuky zkrátka ne a ne zmizet, nezoufejte. Existuje totiž hned několik způsobů, které vám s formováním problematických partií pomohou.

Pozor na obsah soli ve stravě

Jednou z mnoha ingrediencí, na kterou byste si měli při sestavování vašeho jídelníčku dávat pozor, je i obyčejná sůl. Řada z nás se při hubnutí zaměřuje pouze na množství zkonzumovaných kalorií a obsah cukrů a tuků v jednotlivých potravinách. Vysoký obsah sodíku ve stravě přitom může naše snahy o formování postavy sabotovat.

V případě, že konzumujeme nadměrné množství soli, začne naše tělo zadržovat vodu, což poté zkresluje výsledky, kterých jsme při snaze o shození přebytečných kilogramů dosáhli. Zadržování vody v těle navíc způsobuje také nadýmání, jak dokazují studie.

Dejte si pozor nejen na to, jak moc solíte, ale i na potraviny, kde se skrývá větší množství sodíku, než byste odhadovali. Patří mezi ně zejména konzervované potraviny.

Zařaďte do vašeho jídelníčku více elektrolytů

Mezi elektrolyty patří mimo jiné vápník, hořčík a draslík. Dostatečné množství těchto látek v našem organismu našemu tělu pomáhá udržovat tělesné tekutiny v rovnováze, jak dokazují výzkumy.

Čím více elektrolytů se v našem organismu nachází, tím méně vody bude naše tělo zadržovat. Najdeme je mimo jiné i v listové zelenině, v jogurtech a v banánech.

Mějte vždy po ruce láhev s vodou

Dostatečná hydratace je velmi důležitá nejen pro naše celkové zdraví, ale také pro hubnutíDodržování pitného režimu totiž snižuje riziko přejídání se.

Lehká dehydratace se totiž často projevuje jako pocit hladu, jak dokazují studie. Dostatečná hydratace navíc naše tělo zbavuje nejrůznějších toxinů i přebytečného sodíku.

Zdroj: Times of India

KAM DÁL: S hubnutím vám pomůže i jedno štiplavé ovoce.

Klíčová slova: