Prověřené způsoby, jak si lehce a především účinně zvýšit imunitu

Pokud chceme zvýšit naši imunitu, je důležité zajistit, aby v naší stravě bylo dostatečné množství vitamínu C
 

Sychravé počasí je v plném proudu a období chřipek a nachlazení spolu s ním. Zdá se, že na nás různé viry a bacily číhají za každým rohem, je proto nesmírně důležité, abychom měli co nejsilnější imunitu, která nás veškerých nevítaných hostů v našem organismu rychle zbaví.

Existuje neuvěřitelné množství doplňků stravy, které nám slibují téměř okamžité zvýšení imunity. To se zdá jako ta nejspolehlivější a nejjednodušší cesta, jak dosáhnout silné imunitní reakce, která nás lehce zbaví většiny nemocí.

Není to ale vůbec tak lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Doplňky stravy k tomuto výsledku sice mohou určitou měrou přispět, ale pokud se budete spoléhat pouze na ně, tak vás bohužel nezachrání. Existuje totiž hned několik věcí, na které, pokud jde o imunitu, nesmíte zapomenout.

Pravidelné cvičení

Ačkoliv si všichni pravidelnou fyzickou aktivitu spojíme spíše s hubnutím a relaxací, je důležitá také pro náš imunitní systém.

Dokonce i jen 30 minut dlouhé cvičení nám pomůže v boji proti chřipce, nachlazení a mnohým dalším nemocem. Zlepšuje totiž celkovou cirkulaci a imunitní buňky tak mohou lépe cestovat po těle a zbavit nás virů a bakterií, ať už se skrývají kdekoli.

Hydratace

Stejně jako cvičení, tak i dostatečná hydratace pomáhá imunitním buňkám v našem těle snadněji cestovat prostřednictvím lymfy a tak i najít a zlikvidovat nejrůznější bacily.

Spánek

Spánek si možná řada lidí se zlepšením imunitního systému nespojí, nicméně je ale k udržení silné imunity poměrně důležitý. Nezbytná součást imunitního systému, tedy buňky, které ničí infekce v našem organismu, tělo produkuje v noci.

Jak na kvalitní spánek najdete zde.

Pokud totiž spíte málo nebo je váš spánek nedostatečně kvalitní, tak jste mnohem více náchylní ke vzniku různých nemocí, jak dokazují mnohé studie.

Stres

Jedním z nejnebezpečnějších faktorů pro naše celkové zdraví je stres. Negativní vliv má bohužel i na naši imunitu.

V případě krátkodobého a zejména také chronického vystavení stresu tedy naše tělo produkuje určité látky, kterými reaguje na stresovou situaci, ty ale poté potlačují správnou funkci imunitního systému.

Jak se zbavit stresu najdete zde.

Zdravý jídelníček

Nezapoměňte do vaší stravy zařadit velké množství zeleniny, luštěnin, obilovin, bílkovin a zdravých tuků, abyste tak zajistili, že bude mít vaše tělo na eliminaci různých infekcí potřebnou energii.

Také je důležité se ujistit, že váš jídelníček obsahuje velké množství vitamínu B6, vitamínu C a vitamínu E, které posilují imunitu.

Zdroj: Methodist

KAM DÁL: Suchá kůže může být příznakem mnohem vážnějších zdravotních problémů.