Armáda bude nakupovat

Vláda České republiky vzala na vědomí informace o třech veřejných zakázkách, které předložila ministryně obrany Karla Šlechtová. Jde o pořízení materiálu a zajištění služeb nutných pro bezproblémový chod a fungování vojáků jak při cvičeních na území České republiky, tak při jejich působení v zahraničních misích. Společnosti Glomex bude zadána nadlimitní veřejná zakázka na dodání leteckých přileb pro posádky vrtulníků. Celkem půjde o 195 kusů leteckých přileb HGU-56 a 2 sady kontrolně měřící techniky. Zakázka bude realizována v době od podpisu smlouvy do 30. listopadu 2019 s předpokládanou hodnotou 21,4 mil. Kč.

Další veřejnou zakázkou, o které ministryně Šlechtová zpravila vládní kolegy, je pořízení 1600 kusů monokulárního multifunkčního přístroje nočního vidění SADA PNV MUM-14 spolu s 500 adaptéry. Předpokládaná hodnota nákupu činí 182,125 mil. Kč.

Další zakázkou je pro podnik Vojenský technický ústav (VTÚ) nadále vykonávat sběr a archivaci datových a systémových souborů zaznamenaných palubními elektronickými záznamovými zařízeními a monitorovacími systémy vybraných typů letounů. Zakázka bude realizována v době od podpisu smlouvy do 31. prosince 2024 s předpokládanou hodnotou 20,95 mil. Kč.