Náš partner v singles- ale člověk to není – 2. díl

 

Kdo někdy měl doma domácího miláčka, ať psa nebo kočku, ví, že je to zkrátka člen rodiny, má svá privilegia, místo v našem životě, a pokud jsme singles, má tu čest být parťákem a průvodcem našeho života. Vědí to jako my, a má to neskutečně dobrý přínos v žití singles.

Jsou to parťáci, kteří, ač mají své problémy, náladu, nebo nejsou zrovna fit, mají jednu úžasnou vlastnost, kterou bychom se mohli od nich učit. Vždy nás přivítají s radostí, nehrají si na něco, co nejsou, a mají něco v sobě, co jsem vždy obdivoval, a vážil si toho. Kdykoliv přijdeme domu se špatnou náladou, unaveni, bez nálady ke komunikaci, stačí pohled, kukuč, který nás doslova odzbrojí, pohladíme toho našeho tvorečka, promluvíme s ním, pomazlíme a špatná nálada je pryč. Pokud se ten tvoreček jmenuje pes, přináší to další velkou šanci pro nás, ale i šanci pro seznámení. Jsou to pravidelné vycházky a procházky po okolí, venčení, při kterém nepospícháme, všímáme si okolí, lidí, kteří také venčí své miláčky, a tam už je jen krůček k tomu, abychom s nimi komunikovali, venčili společně, a třeba v někom našli prima kamaráda či kamarádku, přítele či přítelkyni, či dokonce prima partu lidí na procházky s našimi miláčky. Ono téma pejsci je vždy nekonečné, a k navázání hovoru velice rychlé a účinné.

 

Zkrátka jsou to naši parťáci, kteří nás provázejí našim životem, parťáci, kteří jednají srdcem a ne s myšlenkou využít, členové rodiny, kdy někdy, (a to dodávám s úsměvem) jsou na prvním místě. Jenže není vše tak, jak bychom chtěli. Někdy takovou šanci nemáme, protože nám to práce nedovoluje, není čas, nebo to neumožňují možnosti v bydlení, které máme.

 

Pak hledáme náhradu toho, co nám schází v různých zabijácích času, v hernách, v bludných několikahodinových okruzích po obchodních centrech bez cíle, či aktivit v seancích za lepší zítřky, ve sportu, kde jsme mezi lidmi, a sportem tu samotu dusíme, a tělu prospíváme… No, jak kdy.

 

Někteří se uzavřou do sebe, začnou věřit na zázrak, který přijde, a vše vyřeší, drží v sobě víru v něco lepšího, začnou pátrat v esoterice, ptají se kartářek, kdy ta změna přijde, a věří v to, že to, co se děje je vůle něčeho, co je nad námi a řídí naše kroky, a za nás vše vyřeší. Jako příklad zde uvedu jeden osobní zážitek v seznamování, který se doopravdy stal a dodnes si na něj vzpomenu. Bylo to takto…

(pokračování)

Jsou domácí zvířecí mazlíčci bourači špatné nálady a depresí?