Dermaplaning: Kontroverzní metoda, která vám zajistí zářivou pleť

Pro někoho je to možná šokující, ale ženám také rostou chloupky na obličeji, sice ne v takové míře jako mužům, ale rostou. Problémy s viditelnými chloupky mají zejména ženy po přechodu
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Holení obličeje bylo doposud pouze mužskou záležitostí. Stal se z něho ale i nový oblíbený způsob pro ženy, jak dosáhnout jemné a zářivé pleti. Trend se objevil původně na sociálních sítích a hned si získal tisíce fanynek.

Pro někoho je to možná šokující, ale ženám také rostou chloupky na obličeji! Sice ne v takové míře jako mužům, ale rostou.Problémy s těmi viditelnými mají zejména ženy po přechodu. Po menopauze totiž v ženském těle ubývá estrogenu a vlivem těchto hormonálních změn může ochlupení v oblasti obličeje zesílit.

Dermaplaning neboli holení obličeje speciálním skalpelem je poměrně nový způsob, jak se zbavit jemných chloupků nad rtem, kolem obočí a kdekoliv jinde na obličeji.

Zářivá pokožka obličeje

Tato metoda holení tváře vám mimo jiné pomůže dosáhnout zářivého vzhledu pokožky.

Dermaplaning je tedy zajímavý nejen pro ženy, které již mají po krk odstraňování chloupků nad rtem pomocí pinzety nebo vosku, ale i pro ty, které prostě jen touží po krásné pleti.

Obličej lze totiž pomocí dermaplaningu zbavit nejen nežádoucích chloupků, ale také staré vrstvy kůže. Tímto typem exfoliace navíc pokožku nenarušíte do hloubky, což se vám může lehce stát s jinými druhy peelingu.

Je dermaplaning vhodný pro každého?

Stejně, jako je tomu u jiných ošetření pokožky a některých kosmetických přípravků, nemusí dermaplaning vyhovovat každému. Pozor by si měly dát zejména majitelky citlivé pleti. Holení obličeje skalpelem by se měly vyhnout také ženy trpící silným akné.

Jak na dermaplaning doma?

Tato metoda odstranění chloupků a peelingu pokožky vyžaduje určitou míru zručnosti. Proto je ideální svěřit dermaplaning do rukou profesionála.

Pokud si ale na práci se speciální břitvou troufnete, nic vám nebrání. Existují totiž i speciální skalpely na obličej pro domácí použití.

  1. Nejdříve svou pokožku zbavte veškerých nečistot a důkladně ji osušte. 
  2. Vypněte pokožku pomocí prstů druhé ruky.
  3. Pak jen přiložte břitvu k obličeji a odstraňujte s ní chloupky pomocí drobných tahů, ideálně pod úhlem zhruba 45 stupňů.

Zdroj: Daily Star, Cosmopolitan

KAM DÁL: Pilates: Jednoduché cviky, které vás omladí a zbaví bolesti zad.