Bojíte se rádi? Máme pro vás seznam těch nejděsivějších hororů všech dob

"Zpříjemněte" si halloweenský víkend třeba hororem Děsivé dědictví, husí kůže zaručena
  |   zajímavost

Nevíte, jak si zpříjemnit halloweenský víkend? Nezoufejte. Stačí si třeba připravit mísu plnou popcornu, deku a pustit si jeden léty prověřených hororových filmů, které vás zaručeně nezklamou.

Mezi ty nejstrašidelnější horory patří jak ty novější, tak i hororové klasiky staré desítky let. Zapálení fanoušci tohoto hrůzu nahánějícího žánru filmové tvorby hlasovali pro desítky hororů a určili, jaké snímky jsou ty nejlepší z nejlepších.

Vymítač ďábla (1973)

Na seznamu hororů, které vás nadzvednou ze židle, nesmí chybět ani jeden z těch nejznámějších, který ani desítky let po své premiéře neztrácí na kvalitě.

Jde o známou adaptaci románu pojednávajícím o dítěti, které posedl ďábel. Vymítač ďábla, kterého zrežíroval William Friedkin, si vysloužil celou řadu prestižních filmových cen, mezi kterými nechyběl ani Oscar za nejlepší film.

V porovnání s některými moderními horory se mohou efekty, které jsou ve filmu použity, zdát zastaralé. Kdysi ale u diváků vyvolával mdloby a dokonce i masovou hysterii. Ty, kteří tuto klasiku uvidí poprvé, spolehlivě vyděsí i dnes.

Děsivé dědictví (2018)

Druhým na seznamu těch nejděsivějších hororů je podle hlasů fanoušků film Děsivé dědictví, u kterého tuhne krev v žilách i těm, kteří po večerním zhasnutí světel v domě nemají tendenci popoběhnout.

Jedná se o debut režiséra Ari Astera, kterým nadchl statisíce fanoušků hororu. Jde o pochmurné rodinné drama, které pojednává o povaze smutku. Na své si ale přijdou i fanoušci nadpřirozených jevů.

V zajetí démonů (2013)

O další děsivou klasiku se postaral režisér James Wan se svým snímkem V zajetí démonů.

Hrůzu nahání už jen samotný fakt, že je tento hororový snímek založený na skutečných událostech. Jeho tvůrci se totiž inspirovali zkušenostmi několika profesionálních vyšetřovatelů paranormálních jevů.

Nejde tedy pouze o horor, kde vás budou děsit šokující momenty a démoni, které budete před očima vidět ještě týdny po zhlédnutí snímku, ale o dílo, které vás vtáhne do děje a přiměje vás uvěřit jeho scénáři.

Zdroj: Rotten Tomatoes

KAM DÁL: Cestovatel časem varuje před mimozemskými bytostmi. Údajně se s nimi brzy setkáme.