Sledujete youtubery? Jděte na Utubering

Sledujete pravidelně youtubery? Tvoří zábavná videa, která nahrávají na Youtube
 

Chystáte se na letošní Utubering? Objeví se na něm přední hvězdy české youtube scény. Na co se můžete těšit a kdy a kde Utubering proběhne? ČtiDoma.cz vás informuje.

Na letošním ročníku Utuberingu se opět objeví přední osobnosti české youtube scény. Druhý ročník festivalu Utubering pro rok 2016 dávno zahájil předprodej. Pozor, letos se kapacita všech návštěvníků omezí na polovinu, takže si vstupenku kupte co nejdříve! Ale zato se festival rozdělí na dvě části - jeden bude probíhat v Praze a druhý v Brně.

Co je Utubering?

Jde o obrovský festival, který v jednom dni a na jednom místě propojuje přední osobnosti youtube scény - youtubery s tisíci, ba desetitisíci fanoušky. Každý youtuber má totiž základnu svých fanoušků opravdu obrovskou. Někteří mají až 200 nebo 300 tisíc fanoušků (subscriberů) na Youtube.

Minulá akce Utubering spojila až cca 20 tisíc fanoušků se svými youtubery, pořadatelé se však letos rozhodli omezit to na polovinu, tj. na 11 111 fanoušků. Rozdíl je také v tom, že už rodiče nemají ,,volný vstup”, musí si tedy vstupenku zaplatit. Do 18. dubna je možné vstupenku zaplatit zvýhodněně za 499 Kč, jinak se cena zvyšuje o 100 Kč.

Pro koho je akce Utubering určena?

Akce je určena pro všechny fanoušky známých osobností na Youtube. Samotný program akce je rozdělený na čtyři tematické okruhy, a to podle témat videí, která youtubeři natáčí. Mladé slečny nejčastěji natáčí např. Fashion, což je první ,,okruh”. Druhým je Gaming, což znamená, že mladí lidé hrají online hru a přitom ji komentují. Třetím okruhem je pak Music - tvorba mladých hudebníků a poslední zábava, kam spadají všechna vtipná videa a vlogy (vlog = blog, který je natočený do videa).

Nejčastějšími fanoušky youtuberů jsou děti a dospívající od 12 do 20 let, ale objevují se i starší. Záleží na tom, zda mají rádi svého youtubera a mají chuť se s ním potkat osobně, či ho alespoň vidět na pódiu.

Kdy a kde na Utubering?

Urubering se roku 2016 bude konat ve dvou městech, a to v Praze v pátek 29. dubna v Letňanech a později pak pátek 6. kvěna na Výstavišti v Brně. Redakce ČtiDoma.cz bude sledovat celý průběh Utuberingu v Praze, od organizace festivalu přes program na místě, až po případné rozhovory s několika youtubery.

Jací youtubeři se objeví?

Na festivalu bude na třicet youtuberů a program na stránkách Utuberingu ještě není kompletní. Pro fanoušky se totiž chystá překvapení. Mezi youtubery je např. Jirka Král, Hoggy, Gogo, Teri Blitzen, Fallenka, A cup of style, Pedro, Exploited, Martin Rota, Johnny Valda, Stejk, Vadak, Shopaholic Nicol a spousta dalších.