Umělci pomohli, hospic může koupit klimatizaci

Marie Rottrová s kapelou
Zobrazit fotogalerii (8)
 

V pondělí 26. října vystoupili v benešovském kulturním domě Jiří Schmitzer, Marie Rottrová a skupina Neřež. Učinili tak bez nároku na honorář ve prospěch čerčanského hospicu.

Koncert v kulturním domě Karlov navštívilo přes čtyři stovky diváků. Ve foyer kulturního domu byly instalovány fotografie Petra Žídka z prostředí Hospice Dobrého Pastýře a také výstava obrazů jednoho z klientů hospice „Barevné sny Ladislava Staňka“.

Koncert se vydařil

"Všechny hned na začátku doslova uchvátil pan Jiří Schmitzer svým velmi osobitým vystoupením. Se skupinou Neřež si pak publikum mimo jiné zavzpomínalo na skupinu Nerez a na její výbornou zpěvačku Zuzanu Navarovou, která bohužel před deseti lety podlehla vážnému onemocnění. O neméně krásnou poslední třetinu večera se postarala Marie Rottrová za doprovodu již zmíněné skupiny Neřež. A skutečně jsme se mohli přesvědčit, že Marie nestárne," popsala nám atmosféru Věra Ziková z pořádající organizace Tři o.p.s.

Hospic přejde na moderní klimatizaci

Účinkující umělci vystoupili ve prospěch hospice bez nároku na honorář. Výtěžek benefice bude použit k instalaci klimatizačních jednotek do vybraných pacientských pokojů v čerčanském hospici. "Doposud se vzduch během horkých letních dnů chladil umným zařízením z dílny sester hospice, a to konkrétně ventilátory spuštěnými přes pet lahve se ze zmrzlou vodou," prozradila nám Věra Ziková.

Čtěte také: 
S námi to zvládnete
Rozhovor s ředitelkou domácího hospicu v Benešově
Nová kavárna při hospicu v Čerčanech 
Vzkaz blízkým: Nejste na to sami!