Zelenečtí žáci ukončili pouť Think Blue. Cupem. Ostudu neudělali

Kluci ze Zelenče (v modrobíle pruhovaných dresech) obsadili mezi českými školními výběry osmé místo
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Po triumfální sérii výher v okresním a krajském kole se jízda kluků ze Zelenče zastavila až v zemském finále celorepublikové soutěže.

Na výkonu se podepsala nalomená psychika. Zelenečské žáky čekal boj o umístění

 

Think Blue. Cup je celonárodní florbalový turnaj, který je určený žákům první stupně základních škol. Více na "Mysli modře." Cup. Turnaj, v kterém "jede" celá republika                         

„Po celou dobu turnaje se kluci nedokázali dostat do tempa. Myslím si, že rozhodovala ta psychicka stránka. Kluci přijeli do Prahy příliš brzo a čekali dvě hodiny na první zápas. Ten navíc prohráli. Už jenom to je dokázalo poslat psychicky hodně dolů. S každým obdrženým gólem se u nich vůle zvítězit postupně ztrácela,“ viděl hlavní příčiny středeční černé série Roman Janeba, jeden z vedoucích zelenečské výpravy.

 

O vystoupení žáků ze Zelenče na turnaji si přečtete také na Žáci ze Zelenče patří k nejlepším v kraji. Podmaní si republiku?

Na palubovce pražské Areny Sparta Podvinný mlýn Zelenečtí narazili na vítěze krajských kol z pražské, plzeňské a liberecké základní školy. Přestože dokázali každého z protivníků řádně potrápit, nepřipsali si do tabulky základní skupiny ani jeden bod. Zelenečské žáky tím čekal pouze boj o umístění, v kterém však, po vyrovnaném průběhu, svým soupeřům ze ZŠ Tyršova v Děčíně podlehli 1:4. V konečném pořadí českého zemského finále tak obsadili osmé místo.

 

ZŠ Zeleneč mezi šestnáckou nejlepších. Vedoucí týmu chce startovat na turnaji i příští rok

 

V pondělí se do celorepublikového finále kvalifikovala děvčata z pražských Kunratic. Více na Šelmy z Kunratic kralují českému florbalu

„S výkonem kluků jsem spokojený. Vždyť se kvalifikovali mezi osmičku nejlepších týmů v Čechách a šestnáctku v celé republice. Zahráli si spoustu zápasů, dali hodně gólů a vyzkoušeli si zase něco nového. Určitě chci zástupce školy tlačit k tomu, aby se do projektu přihlásili i v příštím roce,“ uvedl Roman Janeba.

 

Ze středečního turnaje postoupily první tři celky do šestičlenného celorepublikového finále, které společně s nimi budou hrát i tři družstva z moravské skupiny. Finále školního florbalového poháru se koná 15. dubna v pražské O2 areně.

 

Klíčová slova: