Fotbalovému turnaji přípravek dominovali hokejisté

radost malých říčanských fotbalistů z vítězství v boji o bronz
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Za účasti desítky mužstev se v sobotu 20. června konal již 13. ročník fotbalového turnaje přípravek. Vedle domácího celku se v Senohrabech představili kluci (a také několik holek) mladších 12 let z Benešovska, Prahy-východ a hlavního města.

 

Právě dvojice pražských zástupců, SK Union Vršovice a HC Slavia Praha, postoupila až do finále, z kterého po vítězství 1:0 odcházeli radostněji hráči hokejové Slavie. Otázkou proto zůstává, zda-li by odteď mladí slávisté neměli fotbal i hokej kombinovat rovným dílem, aby v příštích letech napravili hubené sezony jejich současných dospělých vzorů.

 

Z pohledu fotbalového diváka se jevil mimořádně krásným zápas o třetí místo, který proti sobě postavil reprezentanty úvalského SK a FK Říčany. Protože ani po uplynutí hrací doby v délce 2x10 minut stále nebyl znám majitel bronzových medailí, na řadu přišla dlouhá a napínavá série pokutových kopů. Tělesné projevy pořadatelů se už dávno omezily jen na nervózní pohlížení z hodinek na kopající hráče, když došlo k vítězné trefě mladého říčanského fotbalisty. Kromě dodržování předepsaného časového harmonogramu a hladkého chodu turnaje dělala domácím radost i přípravka Senohrab, která přemohla v duelu o sedmé místo jiný „pražskovýchodní“ tým, SK Slavii Louňovice, v poměru 4:0.

 

Konečné pořadí turnaje

1. HC Slavia Praha

2. SK Union Vršovice

3. FK Říčany

4. SK Úvaly

5. SK Benešov

6. TJ Jawa Pecerady

7. TJ Sokol Senohraby

8. SK Slavia Louňovice

9. TJ Sokol Sedlec - Prčice

10. TJ Blaník Načeradec

Klíčová slova: