30 let koupelnové série Duravit Starck 1. Stále se prodává v nezměněné podobě

Umyvadlo Duravit Starck 1. Není co měnit
  |  Komerční sdělení

Také koupelnové vybavení podléhá aktuálním módním trendům. Co bylo in před několika lety, to dnes může působit nepatřičně nebo nevkusně. Samozřejmě se mění také požadavky zákazníků na funkčnost jednotlivých výrobků. Z tohoto pohledu je naprostou raritou série Duravit Starck 1, která vznikla před 30 lety, roku 1994. Stále je v prodeji a stále je mezi zákazníky populární.

Philippe Starck se narodil roku 1949 v Paříži. Jeho otec byl letecký konstruktér a on sám o létání snil. Nakonec se našel v uměleckém designu, ale vzdušnost a lehkost, kterou jako chlapec cítil při pohledu na modely letadel, jako by zůstala jeho celoživotním designérským leitmotivem.

Umělecký design

Philippe Starck je považován za jednoho z nejslavnějších produktových designérů současnosti. Má široké portfolio, které zahrnuje nábytek, hodinky, větrné mlýny, lampy i hračky. Ve všech odvětvích dokázal nacházet neobvyklá řešení, využívat nové materiály nebo nacházet nové tvary.

Není se co divit, že svoji stopu zanechal také v sektoru sanitární keramiky. V roce 1994 jej oslovila společnost Duravit, tradiční německý výrobce, aby vytvořil novou sérii, která by zahrnovala umyvadlové mísy, bidety i urinály. Zkrátka kolekce, která se dobře hodí jak pro rodinné domácnosti, tak pro hotely, restaurace nebo kancelářské budovy.

Duravit Starck 1. - nadčasová klasika

Philippe Starck našel inspiraci u nejstarších pomůcek osobní hygieny – od klasických lavorů či věder si vypůjčil typický kónický tvar. Výrobky jsou zhotoveny z kvalitní sněhově bílé sanitární keramiky, společnost Duravit je opatřila celou řadou moderních technologií.

Díky tomu je Duravit Starck 1 stále vyhledávanou kolekcí. Produkty této série nakoupíte u SANITINO, kde je k dispozici celkem 22 výrobků Duravit Starck 1. Série se stala bez nadsázky nadčasovou klasikou. Kromě toho, že design produktů odkazuje na úžasnou evoluci hygienických zařízení, ohromuje přímočarou estetikou. Důraz na tvarovou jednoduchost a srozumitelnost byl v 90. letech ještě poměrně unikátní, dnes je ale právě takovýto design zákaznicky mimořádně oblíbený.

Na úspěch navázaly další série – Starck 2, Starck 3 nebo ME by Starck, rovněž zahrnuty v nabídce SANITINO.