Co vše vzít v potaz při výběru rovnátek?

Vybírat rovnátka pouze na základě ceny či dostupnosti v nejbližší ordinaci ortodoncie by přitom byla chyba
  |  Komerční sdělení

Jednotlivé typy rovnátek se mezi sebou výrazně liší dobou léčby, nutnosti změny životního stylu i cenou. Vybírat rovnátka pouze na základě ceny či dostupnosti v nejbližší ordinaci ortodoncie by přitom byla chyba.

Při výběru rovnátek je vhodné vzít v potaz i:

  • Očekávanou dobu léčby, kdy tzv. fóliová rovnátka vám pomohou dosáhnout požadovaného stavu chrupu až o polovinu rychleji.
  • Nutnosti omezovat životní styl. Zejména u klasických rovnátek je nutná změna jídelníčku, případně také omezení aktivního životního stylu.
  • Nároky na každodenní péči.
  • Frekvenci návštěv ordinace ortodontisty, kdy konvenční, samoligovací či lingvální rovnátka vyžadují i jednu návštěvu týdně, zatímco fóliová rovnátka zhotovená na míru si vystačí i s jednou návštěvou za 1–3 měsíce.
  • Vlivem rovnátek na společenský život, kdy klasická drátěná rovnátka u svých majitelů často vzbuzují ostych.
  • Rizika vzniku zubního kazu, nutnosti trhat zuby.

 

Porovnání jednotlivých typů zubních rovnátek

Porovnání jednotlivých typů zubních rovnátek

 

Jak již vyplývá z výše uvedených řádků, kombinaci nejkratší léčby, nejmenší frekvence návštěv ortodontisty a minimálního omezení společenského života nabízí neviditelná fóliová rovnátka zhotovená na míru. Ta jsou přitom vhodná pro děti, dospívající i dospělé, přičemž si dokážou poradit i s vážnými vadami chrupu, viz neviditelná rovnátka zhotovená na míru.

Tento typ rovnátek používá například společnost Svět rovnátek s.r.o., jejíž ordinace najdete v Praze a Brně. Služeb této společnosti využilo již přes 10 000 spokojených zákazníků, ke kterým se můžete přidat i vy. Stačí požádat o termín nezávazné a bezplatné úvodní konzultace, kterou je možné si sjednat na výše uvedeném odkazu.

Klíčová slova: