Voňavý domov: Zapomeňte na drahé svíčky, stačí vybrat dobrou pokojovku

Domov vám provoní i krásná hoya
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Neutrácejte zbytečně za difuzéry, svíčky a pokojové vůně. Domov vám spolehlivě provoní i několik druhů květin. Nejenže ušetříte, ale navíc se také vyhnete zbytečným chemikáliím.

Difuzéry a vonné svíčky se mohou časem pořádně prodražit. Zkuste to jinak - nakupte si vonné rostliny! Víme, které z nich provoní dům či byt nejlépe.

Orchideje

Některé druhy orchidejí mají naprosto nádhernou vůni. Některé svou vůní připomínají lilie, jiné voní po růžích a některé zase voní jako vanilka, skořice, nebo dokonce i čokoláda. Orchideje mají na rozdíl od ostatních druhů voňavých květin jednu velkou výhodu – kvetou mnohem déle. Tento druh pokojovek vám tedy může v obývacím pokoji vonět i celé měsíce.

Dejte si ale pozor na to, jaký druh této květiny si vyberete. Některé orchideje produkují i nepříjemné pachy. Vždy tedy vybírejte i nosem.

Levandule

Řada lidí je přesvědčena o tom, že levandule přežije jen venku, to je ale omyl. Levanduli v květináčích si můžete přenést i domů, ale jen v době, kdy kvete.

Vůně levandule má navíc i uklidňující účinky, může vám tedy pomoci nejen s provoněním domova, ale i s odbouráním stresu.

Gardénie

Vůně gardénie může být pro některé příliš silná, pokud ale máte větší dům, bude pro vás ideální volbou. Tato rostlina je navíc skvělým doplňkem téměř do každého interiéru.

Hoya

Každý, kdo preferuje květiny s jemnou vůní, určitě ocení i krásnou hoyu s voskovými listy a drobnými kvítky. Jedinou nevýhodou této květiny je, že produkuje poměrně velké množství nektaru, který může ušpinit poličky nebo podlahu.

Hyacinty

Tyto sezónní květiny sice nekvetou příliš dlouho, ale dodají vašemu domovu nejen nádhernou vůni, ale také veselou barvu. Můžete si vybrat z celé řady variant tu, která se vám do interiéru bude hodit nejlépe.

Oranžový jasmín

Tato krásná a voňavá květina se většinou pěstuje venku, stejně jako levanduli ji ale v době květu můžete přenést do domu. Ideální je vysadit si oranžový jasmín do květináče, abyste s ním mohli jednoduše manipulovat.

Zdroj: Express, Love The Garden

KAM DÁL: Zelený džus jako náhrada doplňků stravy.