Obyčejná voda s citronem vám pomůže s hubnutím, trávením i vizáží

Pravidelné pití vody s citronem mimo jiné podporuje i produkci kolagenu
  |   zajímavost

Pokud hledáte levný a jednoduchý způsob, jak zlepšit svůj celkový zdravotní stav, začněte pít vodu s citronem. Tento nápoj má totiž celou řadu skvělých benefitů a navíc je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle chutná.

Řada lidí pije vodu s citrónem jen kvůli její osvěžující chuti a ani si není vědoma benefitů, které jim tento nápoj přináší.

Citronová šťáva obsahuje celou řadu důležitých živin, které nám mohou pomoci zbavit se neduhů, ale také zlepšit náš zdravotní stav či vizáž, jak na svém webu uvádí Healthline.

Přidání citronové šťávy do vody nás navíc může motivovat k tomu, abychom více pili, a pomoci nám tak s dostatečnou hydratací. Můžeme tak předejít vzniku zácpy, ledvinových kamenů a dalších zdravotních problémů.

Zdroj vitamínu C

Přidáním citronové šťávy do vody ji nejen propůjčujeme lahodnou chuť, ale také ji obohacujeme o vitamín C, který má silné antioxidační vlastnosti a pomáhá našemu tělu s ochranou buněk před škodlivými volnými radikály.

Dostatečná konzumace vitamínu C je navíc v podzimních a zimních měsících důležitější než kdy jindy, posiluje totiž naši obranyschopnost, jak dokazují studie.

Pomáhá při hubnutí

Voda s citronem je také skvělou volbou také, pokud chcete shodit přebytečná kila. Přidání citronové šťávy do vody nám totiž pomáhá pít více vody, což je pro hubnutí nezbytné, navíc je chuťově uspokojující náhradou slazených nápojů, které obsahují obrovské množství kalorií a zvyšují tak náš celkový kalorický příjem.

Lepší trávení

Tento lahodný nápoj nám může pomoci mimo jiné i s trávicími problémy.

Lidé, kteří pijí vodu s citrónem pravidelně před jídlem, na sobě pozorují zlepšení jejich trávení. Kyselina citronová, která je součástí citronové šťávy, totiž zvyšuje produkci žaludeční kyseliny, jak dokazují studie.

Pružná pleť

Extra dávka vitamínu C v podobě vody s citronovou šťávou se mimo jiné hodí taky těm z nás, kteří si potrpí na pružném vzhledu své pokožky, jak dokazují studie.

Vitamín C totiž v našem těle podporuje produkci kolagenu, který je pro pružný vzhled naší pleti nezbytný.

Zdroj: HealthlineScience Direct

KAM DÁL: Mladistvý vzhled: Jakým prohřeškům v líčení byste se měli raději vyhnout?