Začíná florbalové Czech Open. Středočeši vyškolili německé účastníky

 

264 týmů a téměř 700 utkání, v kterých nastoupí na 4000 hráčů z 18 zemí. To jsou čísla, která patří k mezinárodnímu florbalovému turnaji Czech Open. Největší florbalové klání v Čechách bude Praha hostit od čtvrtka do neděle.

V akci Kladno, Neratovice, Benešov, Kralupy nad Vltavou i Mukařov

 

Jednou z nejvyšších výher úvodního dne turnaje se mohou pochlubit muži z FBC Kladno. Ve svém prvním vystoupení na šampionátu deklasovali německý Sportvg Stuttgart-Feurbach 16:0. Úspěchem skončil i jejich druhý zápas, v kterém porazili IBK Kubánský klan v poměru 4:2. Naproti tomu na úvodní den Czech Open nebudou v dobrém vzpomínat junioři Kladna. Jak s Jihlavou (0:3), tak s lotyšským BJSS Bauska zaznamenali pouze porážky. Lépe se nevedlo ani ženskému výběru, který podlehl juniorkám pražského Chodova těsně 3:4. Nad síly kladenských florbalistek byl i nejexotičtější účastník mezinárodního klání, singapurský SWFT, kterému podlehly 1:7.

 

Letošní, už 23. ročník šampionátu, se koná i za účasti mužů Benešova. Na konci úvodního dne bilancoval tým z Benešovska s jednou výhrou nad družstvem Jednadvacítky (2:0) a jednou porážkou z duelu s FBK Jeseník 1:6. O dalších osudech benešovských florbalistů rozhodne zítřejší zápas s 1. SC Vítkovice Oxdog Mustangs.

 

Na Zeleném pruhu, jedné z celkově 14 turnajových hal, se uvedli neratovičtí muži vysokou porážkou od švédského celku Rotebro IBK ungdom 2:9. Skóre si středočeský výběr naopak vylepšil v duelu s německým Braunschweigem, který Neratovičtí zdolali 8:0. Vítězství nad německým protivníkem dává Neratovickým šanci ještě zabojovat o druhé postupové místo ze základní skupiny.

 

Jednoho zástupce má na Czech Open i kralupský florbal. Už po prvním dni se celek z města na Vltavě připravil o přímý postup ze skupiny. Po porážkách 0:5 od estonského Tallinnu a českého Las Plantas 0:1 čekají na kralupské muže v druhém hracím dni minimálně dva zápasy. Nejprve souboj o třetí místo ve skupině s německým Elche a posléze i opravný duel o postup do další fáze soutěže.

 

Jistotu, že se opravám vyvarují, po dnešku mají hráči Traverzy Mukařov. Po vítězstvích nad norským Oslo Allstars 2:1 a Starou Vsí nad Ondřejnicí 4:0 je v pátek čeká jen utkání ve skupině s Orlem Telnice.

 

Czech Open pokračuje pátečními duely. Více informací o turnaji naleznete zde.

Klíčová slova: