Podle výrobce jde o sladký odér, ne zápach přepáleného omastku
Na provozovnu si lidé neustále stěžovali, celou věcí se tak začalo zabývat město. To jednak zjistilo, že provozovna není zkolaudována pro výrobu potravin, dále pak uložilo výrobci, aby podnikl opatření pro zabránění zápachu. Výrobce tedy začal montovat filtry, aby zjistil, zda se osvědčí, testoval je v provozu. A i tehdy místní neustále tvrdili, že obcí se line nesnesitelný zápach. Firma doposud nevyrábí, neboť zápachu nedokázala zabránit. Majitel firmy Michael Tretter přesto tvrdí, že nejde o zápach (místní jej popisují jako ten, který jde z fritovacího hrnce), ale spíše o vůni řepy…
Chystá se žaloba
Nyní je ale již výrobce pěkně naštvaný za prodlevu:„Jsme před krachem. Od jedenáctého měsíce jsme mohli plnohodnotně vyrábět, protože bychom měli nainstalováno.“ Ztráta prý dosahuje výše 150 milionů, navíc přišel výrobce o dobré jméno. A tak prý chystá na Nehvizdy žalobu.