Nejlepší melounové RECEPTY čekají právě na vás!

Máte rádi meloun?
11.08.2016 - 06:00  

Meloun nasladko, naslano i zmrzlý! Co preferujete vy? Kterou melounovou laskominku byste si vybrali? Pojďte se inspirovat!

Grilovaný meloun

  • polovina menšího melounu
  • chilli
  • šťáva z půlky limetky
  • vanilková zmrzlina
  • meduňka

Meloun nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, posypeme je trochou chilli. Posypané plátky vložmímena gril a grilujeme tak 1-2 minuty. Sundáme a pokapeme šťávou z limetky. Na talíři přidáme zmrzlinu a kousek čerstvé meduňky.

Melounové smothie

  • 2 hrnky vypeckovaného melounu
  • 1/2 limetky
  • 2 lžíce třtinového cukru (může být i normální)
  • 1/2 hrnku pramenité vody

Na jednu porci potřebujeme 2 hrnky vypeckovaného melounu. Vložíme jej do smothie makeru, přidáme šťávu z poloviny limetky a cukr. Promixujeme, nalijeme do džbánku a přidáme půl hrnku vody. Dobrou chuť!

Ceny melounů: Tesco - 9.90, Lidl - 5.90, Kaufland - 11.90, Billa - 6.90

Melounová zmrzlina

  • půlka menšího melounu ( 0,5 – 1 kg ), vydlabaný vnitřek, odpeckovaný
  • 100 g moučkového cukru
  • šťáva z jedné limetky
  • dvě lžíce smetany ke šlehání

Meloun vydlabejte, odpeckujte a vložte do mixéru. Rozmixujte na kaši, přidejte cukr, šťávu z limetky a smetanu. Znovu pořádně promixujte. Směs nalijte do kovové misky a pět hodin nechte odpočívat v mrazáku. Každou půlhodinku promíchejte. Zmrzlina pak bude o něco nadýchanější. Pokud chcete zmrzlinu light, vynechte smetanu.

Melounová polévka

  • 250 ml suchého bílého vína
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžička strouhané kůry
  • 250 g jahod
  • 1 kg melounové dužiny, zbavené semen a pokrájené
  • plátek melounu a snítky meduňky k ozdobení

Víno s cukrem přivedeme k varu, necháme pět minut probublávat, vypneme a přidáme citronovou kůru. Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujeme. Ochutnáme a případně přisladíme. Na minimálně tři hodiny dáme polévku odpočívat do lednice. Při podávání rozdělíme do misek, ozdobíme melounem a meduňkou.


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru