Chodíte loupit vánoční stromky? Pozor, ať vám nezamoří obývák

Smrdí, nebo nesmrdí? Zjistíte to až doma!
 

Lesníci vyrazili do lesů, aby řezali zdravé větve stromečků. Ty, které neořežou, alespoň nasmradí tak, že by zkazily vánoční atmosféru i u Santa Clause doma. Proč to dělají?

Majitelé lesů každoročně bojují o své stromky. Do lesa na lup totiž vyráží mnoho zlodějů, kteří chtějí ušetřit na vánočním stromečku. 

Ořez

Nejsnadnější způsob, jak pro zloděje stromek znehodnotit, je ořezat větve. Není nutný nákup speciální chemie. Problematické je to, že stromek tím trpí a esteticky je znehodnocen i pro další roky, kdy by lesníci už stromek rádi například prodali nebo sami využili. 

Zápach

Dalším oblíbeným způsobem, jak stromek znehodnotit, je ošetřit jej, aby zapáchal. Chemie sice není úplně levná, na druhou stranu dobře může zafungovat i jen cedule s informací, že stromky byly takto ošetřeny. "V lese stromečky postříkané chemií prostě nesmrdí. To peklo začne až doma, když si člověk postaví stromeček v obýváku a zatopí. Smrad se nedá vydržet ani vyvětrat. Stromek musí pryč," popisuje vliv chemie majitelka lesů u Kladna Anna. P. Nechce být jmenována, protože se svěřila, že v poslední době už postřik ani nepoužívají. "Zjistili jsme totiž, že stačí cedulka s řádným popisem účinků chemie a informace o tom, že tam chemie je. Teď už si na naše stromečky nikdo netroufne. Domů si ovšem jeden bereme každodočně," uzavřela Anna popis svého geniálního lesního fíglu.