Zámecká zahrada plná veteránů. Už pošestnácté se sjedou do Holešova

Bude to zase velká paráda, dorazíte?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zámeckou zahradu v Holešově na Kroměřížsku zaplní v sobotu stovky automobilových a motocyklových veteránů. Jejich sraz se tam uskuteční pošestnácté. A že bude opravdu na co koukat!

Tradičně se na akci objevují mimo jiné hasičská vozidla, funkční repliky jednokolového motocyklu či další historické kousky.

"Setkání veteránů je spolu s festivalem Holešovská Regata a Bikemaratonem Drásal jednou z nejvýznamnějších letních akcí v Holešově. Pravidelně je navštěvují tisíce lidí," uvedl starosta Holešova Rudolf Seifert. Kromě českých milovníků historických vozidel si sraz v Holešově pravidelně nenechávají ujít účastníci ze zahraničí.

Burza náhradních dílů

Setkání začne už v 6:00 burzou náhradních dílů. Ráno a dopoledne se pak do zahrady budou sjíždět jednotlivé historické vozy a motocykly. Součástí srazu je také soutěž elegance, odpolední okružní jízda veteránů městem a další doprovodný program. Lidé si mohou akci zpestřit návštěvou výstavy loutek v zámku.

Loni na setkání dorazilo zhruba 500 historických motocyklů a více než 800 automobilů. Zúčastnilo se ho také 11 hasičských sborů. Přesný počet letošních účastníků však organizátoři, kterými jsou město Holešov a Sbor dobrovolných hasičů Němčice, zatím neznají. Podrobnosti o srazu veteránů, který potrvá nejméně do 15:00, jsou na webu města.

Klíčová slova: