Únětice rozezní přes víkend Ukulele festival, který začne na Karlštejně

Vystupující Honoka and Azita z Havaje
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Třetí ročník Ukulele festivalu začne v pátek 24. června na Karlštejně, kam se pojede vlakem ze smíchovského nádraží. Přes víkend bude probíhat v Úněticích u Prahy. 

 

Odpoledne na Karlštejně

Ukulele estival začne v pátek 24. června ve 13 hodin v atriu nádraží Praha-Smíchov, odkud se pojede do Karlštejna, a to vlakem ve 13:57.

„Přineste si ukulele, trochu si zahrajeme," vybízejí organizátoři na svém webu a dodávají: „Prosím kupte si všichni včas jízdenky, je sice možné si je koupit až ve vlaku, ale prodraží se to."

Po příjezdu do Karlštejna o půl třetí odpoledne se všichni přesunou na náměstí, kde od 15 hodin začne program, následně se bude hrát na hradním nádvoří a vše se zakončí na zahrádce restaurace U Janů. Oficiální čas návratu není stanoven.

 

Víkend v pivovaru

V sobotu dopoledne v Úněticích začnou v okolí pivovaru workshopy. Ty sobotní budou trvat mezi desátou až dvanáctou hodinou, v neděli se konají mezi jedenáctou a třináctou hodinou. Počet účastníků na jeden workshop je dvacet.

„Workshopy budou trvat přibližně 60 minut, pouze zpěv se Silke potrvá 90 minut. Žádáme účastníky, aby se dostavili na místo včas tak, aby mohl workshop začít přesně. Kromě začátečnických lekcí, kde vám ukulele zapůjčíme, budete potřebovat vlastní nástroj," uvádějí organizátoři na webu.

Vystoupení jednotlivých hudebníků budou probíhat na hlavním podiu nebo na nádvoří únětického pivovaru. V sobotu hudební produkce začne ve 12:40 a skončí po 22. hodině, v neděli se začne hrát až od 14 hodin.

Na programu je vystoupení velkého počtu muzikantů, mezi které letos patří například Aldrine Guerrero, Dead Mans Uke, Duo UF UF, Honoka and Azita, Ken Middleton, Manitoba Hal, Paul Moore, The Lucky Leles, Marcela Brožová, Prague Ukulele Band atd.