Starostka a radní Jesenice řešily s hejtmanem dopravu

Bc. Radka Vladyková je starostkou Jesenice za hnutí ANO od roku 2014
 

Na schůzce se středočeským hejtmanem zazněl záměr kruhových objezdů, obchvat Jesenice i problematické rozšiřování zástavby.

Kruhové objezdy budou

Starostka společně s dalšími kolegy z vedení města prosazuje kruhové objezdy na Říčanské ulici, u hřbitova na vjezdu do Osnice a na křižovatce mezi Dobřejovicemi a Herinkem. Oba by přispěly ke zklidnění a zpomalení dopravy. „Záměr vybudování kruhového objezdu u Dobřejovic byl již navržen k zařazení do seznamu projektů, které bude možné financovat z prostředků EU v programovacím období 2014-2020, neboť se nachází na prioritní silniční sítí schválené EU,“ řekla Zuzana Urbancová, vedoucí oddělení pozemních komunikací z krajského úřadu.

Obchvat možná

„K naší žádosti o obchvat Jesenice se hejtman zatím vyjadřuje opatrně, nicméně upozornil na dotační tituly Státního fondu dopravní infrastruktury, které jsou určeny právě na zvyšování bezpečnosti dopravy.  Nabízí se tak další řešení neúnosné dopravní situace v Říčanské, i Budějovické ulici,“ doplňuje starostka Radka Vladyková.

Proti dalšímu zastavění

Rovněž se probíral záměr sousední obce Sulice, která chce do územního plánu vložit nově zastavitelná území. "Tato situace by znamenala další výstavbu domů a každý nový dům představuje minimálně jeden automobil, který bude projíždět skrz Jesenici do Prahy. Proti tomuto záměru vznáší Jesenice řadu podnětů a připomínek a doufáme, že nás Kraj podpoří,“ říká radní města, Alexandra Kocková.