Spolupráce Mladé Boleslavi s čínskými lékaři potvrzena

Luděk Kramář, ředitel Oblastní nemocnice Mladá Boleslav
 

Ředitel mladoboleslavské nemocnice Luděk Kramář uzavřel během cesty do čínského Sečuánu memorandum o spolupráci s lékařskou univerzitou v Lu-čou. 

 

„Spolupráce bude zahrnovat studijní cesty čínských odborníků na tradiční čínskou medicínu k nám a naopak českých terapeutů do Sečuánu, vzdělávání našich odborníků v tradiční čínské medicíně a další formy výměny zkušeností,“ popsal ředitel Luděk Kramář.

Již jsou prostory

Dohoda je dalším krokem k plánovanému vytvoření centra tradiční čínské medicíny v mladoboleslavské krajské nemocnici. Nové centrum v Klaudiánově nemocnici dostane zhruba 300 m2 prostor pro základní obory – akupunkturu, fyzikální terapii a internu tradiční čínské medicíny.

Čtěte také: Středočeský kraj zavede čínskou medicínu

Pacienti mají zájem

„O zřízení centra tradiční české medicíny v některém ze zdravotnických zařízení Středočeského kraje usilujeme už delší dobu, protože si uvědomujeme, jaký je o tyto alternativní metody léčby zájem mezi českými pacienty,“ konstatoval hejtman Miloš Petera.

Jin a jang

Tradiční čínská medicína  vychází z filozofie o rovnováze protikladných sil jin a jang. Využívá lékařských bylin, akupunkturu, akupresuru a masáže. Klade důraz na prevenci. 

Chtěli byste využít tradiční čínské medicíny?

Ano, pokud by taková možnost byla
100% (2 hlasy)
Již nějaké formy čínské medicíny užívám
0% (0 hlasů)
Ne, nemám zájem
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 2