Pět typů singles, kterým se raději vyhněte

Také vás single lidi občas štvou?
 

Kdo je single, tomu leze samota na mozek. To je pochopitelné. Ale existuje 5 typů singles, jimž je lepší se zdaleka vyhnout. Které to jsou?

Typ 1: Single požitkář

Tenhle člověk vám bude tvrdit, že se jako single už narodil. Nevidí jediný důvod, proč by jako single nemohl také zemřít. Jeho životním krédem je: ,,Jsem naprosto spokojený sám, mám všeho dost a nic mi nechybí.” Jeho optimistické průpovídky jsou po čase otravné a nechápete, proč si musí pořád něco dokazovat. Jeho facebookové statusy jsou plné nesmyslných motivačních citátů a sem tam se mihne fotka přiopilé sousedky. Ta je samozřejmě také single a naprosto jí to vyhovuje. V životě mu údajně vůbec nic nechybí a všechny zoufalé singles tím jen znechucuje.

Už nechcete být otravný single? Zkuste brčkové rande. Spočívá v tom, že při vstupu do podniku dostanete barevné brčko. Podle barvy poznáte, kdo sem za jakým účelem přišel.

Typ 2: Neupřímný single

Na první pohled k nerozeznání od single požitkáře. Až na to, že on si svůj osamocený život rozhodně neužívá. Je povrchní a bojí se, že kdyby přiznal okolí svou nespokojenost, zkazil by si pověst žádaného amanta. Takže většinu času dělá všechno, co se od single člověka očekává: chodí mezi lidi, i když ho to nebaví; mluví s nimi, i když ho nezajímají. Je to falešný požitkář. Snaží se vás přesvědčit, že je všechno super a v pohodě, ale každý týden pláče do polštáře. Díky svojí neupřímnosti je na tom hůř, než zoufalý single.

Typ 3: Single zoufalec

Neobtěžuje vás sluníčkovými komentáři a když se s ním bavíte, mluví celkem rozumně. Hloupé je, že je singlem proti své vůli a má potřebu vám sdělovat, proč. Neustále si stěžuje na nespravedlnost vztahů a každý den jmenuje nové a nové důvody, proč ho opustila přítelkyně před šesti lety. Samozřejmě to nebyla jeho chyba. Vše doprovází přibarvenými výstupy, které musíte poslouchat. Až do konce. Zoufalý single si myslí, že má smůlu na vztahy, ale přitom všechny odrazuje. Někdy přejde do fáze sebeobviňování, čehož nechcete být svědkem.

Co je horšího, než trávit s nafoukaným single každý den?

Typ 4: Nafoukaný single

Má to na háku. Když se ho zeptáte, jak dlouho je single, odpoví vám: ,,Nerozumím vaší otázce. Jak dlouho už jsem co?” On si totiž vůbec nepřipouští, že patří mezi singles. Cítí se nad ostatní lidi poněkud nadřazen a partnerskými vztahy zásadně pohrdá. Neslaví Vánoce a předstírá, že svátek sv. Valentýna neexistuje. Na zamilované páry pohlíží znechuceně a s despektem. Každé dvojici okamžitě předpovídá brzký konec, ať jsou spolu týden nebo deset let. Je skeptikem, a proto ho nikdo nemůže vystát. Způsob jeho uvažování mu předpovídá celoživotní panictví.

Víte, kdo jsou singles? Termín má svoji historii i budoucnost. A což takhle mingles, znáte je?

Typ 5: Rezignovaný single

To je člověk, od kterého na téma vztahy neuslyšíte ani pípnutí. Napřed se zdá neupřímný, ale po čase ho prokouknete. On na vztahy jednoduše rezignoval. Na nic si nestěžuje a nic si neužívá. Doma hraje šachy sám se sebou a před spaním dává dobrou noc vlastní mikině. Celému single světu je ukradený. Okolí ho bere za přítele, ale jako sexuální objekt je nezajímavý. Působí skoro až bezpohlavně, většinou je to asexuál. Od nafoukaného single se liší tím, že ho zamilované páry neštvou. Vnímá je spíš jako dva stromy, ke kterým náhodně zvedne oči od knihy.

Jaké další typy singles znáte vy? Napište je do komentářů.

Klíčová slova: