Fenomén jóga, kam si zajít ve středních Čechách?

Troufáte si?
 

Jóga v úterý slaví svůj mezinárodní den. Víte, kam si na ni zajít ve Středočeském kraji? Kde je ta nejlepší, která vás zaručeně bude bavit?

Jóga se stala spíše ženskou záležitostí. Jedná se o velmi zajímavé cvičení, necvičíte jen tělo, ale i ducha. Rozvíjíte svoje tělo i osobnost po všech stranách. Jde o celostní cvičení, chcete-li medicínu. Budete díky ní krásní, štíhlí a nebudou vás trápit nejrůznější neduhy. Můžete chodit i na speciální kurzy, během kterých si zažijete cviky zaměřené například na hormonální systém, oči nebo záda. Pokud budete chodit na jógu jako takovou, dosáhnete kýženého efektu stejně, jen to trvá trochu déle.
Mezinárodní den jógy slavíme již druhým rokem. Byl vyhlášen 21. července 2015 OSN. Během dne jógy probíhají nejrůznější akce po celé České republice. Kam si zajít na tu nejlepší jógu ve Středočeském kraji?


Dneska se kromě mezinárodního dne jogy slaví i den hudby a triček. Další, kdo slaví, jsou trpaslíci, pokud nějakého máte na zahradě, nezapomeňte ho vzít na pivo. 


Kam za jógou?
Můžete si zajet například do Čelákovic. Tady najdete Joga studio, přivítá vás klid, mír a schopné cvičitelky, které vás zasvětí do tajů jógy. Na výběr tady budete mít ze skupinových i individuálních lekcí. Za první, tedy zkušební lekci, zaplatíte sto korun. Potom vám nezbude než zakoupit permanentku, například 10 lekcí stojí 1 700, 15 potom 2 300, individuální lekce je za čtyři stovky.
 
Dále můžete zajet do Babic do Studia Nadi Volencové. Tady zaplatíte za jednu lekci 150 korun, permanentka na deset vstupů potom stojí 1 200 korun. Cvičit tady můžete v úterý, čtvrtek a v neděli.
 
Pro další lekce můžete do Mělníka, zdejší cvičitelka ji provozuje již 26 let. Ve skupině vás bude maximálně dvacet a kurzy probíhají zase až od září. Za 70 minut cvičení zaplatíte 100 korun. Můžete navštívit kurzy účelové pohybové regenerace, jógu pro těhotné nebo třeba podpůrnou alternativní léčbu astmatu.
 
Další lekce nabízí například v Kladně. Můžete navštívit Mandala – centrum energetické rovnováhy. Tady nabízejí i dětské tábory s jogou. Šedesátiminutová lekce vás přijde na 120 korun.


Mezinárodní den trpaslíků se slaví 21. června už od roku 2002. Vyhlášen byl Frontou za osvobození zahradních trpaslíků. Ta byla založena roku 1981 nanologem (nanologie = věda o trpaslících) Fritzem Friedmannem. Tento významný den má učit tolerantnosti v zahradní architektuře.


Když na fit jogu, tak do Benešova k Markétě. Tady si můžete zacvičit hatha jogu a další dynamické odnože jogy. Markéta nabízí i online kurzy, takže vlastně nemusíte vykročit ze dveří. V současné době vede především individuální lekce, a tak je potřeba spojit se přímo s Markétou, pokud tedy chcete cvičit.
 
V Berouně si zase můžete zajít do studia Spirit Yoga. Za chvíli tady začínají s prázdninovým provozem, ale cvičit se bude! Navštívit můžete i letní semináře, které se pohybují mezi 750 – 2 500 korunami. Moderní studio je vám k dispozici od pondělí do čtvrtka v odpoledních a večerních hodinách.

Klíčová slova: